Lahodný domácí chléb: podle tohoto receptu bude skvělý

Kdysi dávno si naši předkové doma pravidelně pekli chleba a hospodyňky měly své osvědčené recepty, na které nedaly dopustit. V dnešní době je domácí chléb v domácnosti spíše vzácností.

My jsme si zkusili upéct domácí chléb podle jednoduchého receptu a výsledek byl opravdu vynikající. Inspirujte se.

Další skvělé recepty naleznete na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

lahodný domácí chléb: podle tohoto receptu byl skvělý!
Zdroj: L’espace Recettes

Vyzkoušejte také tento recept na výborné kynuté domácí buchty jako od babičky!


Lahodný domácí chléb

Ingredience:

3 hrnky hladké mouky (1 hrnek = 250 ml)

1,5 šálku vlažné vody

1 lžička sušeného droždí

1 čajová lžička soli

podle chuti různá semínka k posypání


Postup:

V míse promíchejte vidličkou všechny ingredience kromě semínek, aby se vše dobře spojilo. Těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout při pokojové teplotě přes noc nebo 12 hodin.

Po vykynutí si připravte zapékací mísu s pokličkou, vložte ji do trouby a nechte ji zahřát na 230 stupňů.

Poté těsto (můžete ho už posypat semínky) položte na pečicí papír a opatrně vložte do horké mísy. Přikryjte a vložte do trouby.

Chléb pečte 30 minut při 230 stupních. Poté ji odkryjte a nechte ještě 15 až 20 minut péct.

Chléb vyjměte z trouby, nechte vychladnout a snězte. Dobrou chuť!

lahodný domácí chléb: podle tohoto receptu byl skvělý
Zdroj: L’espace Recettes

Inspirujte se také receptem na kynutý perníkový knedlík vařený v páře.