Kdysi dávno si naši předkové doma pravidelně pekli chleba a hospodyňky měly své osvědčené recepty, na které nedaly dopustit. V dnešní době je domácí chléb v domácnosti spíše vzácností.
My jsme si zkusili upéct domácí chléb podle jednoduchého receptu a výsledek byl opravdu vynikající. Inspirujte se.
Další skvělé recepty naleznete na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Vyzkoušejte také tento recept na výborné kynuté domácí buchty jako od babičky!
Lahodný domácí chléb
Ingredience:
3 hrnky hladké mouky (1 hrnek = 250 ml)
1,5 šálku vlažné vody
1 lžička sušeného droždí
1 čajová lžička soli
podle chuti různá semínka k posypání
Postup:
V míse promíchejte vidličkou všechny ingredience kromě semínek, aby se vše dobře spojilo. Těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout při pokojové teplotě přes noc nebo 12 hodin.
Po vykynutí si připravte zapékací mísu s pokličkou, vložte ji do trouby a nechte ji zahřát na 230 stupňů.
Poté těsto (můžete ho už posypat semínky) položte na pečicí papír a opatrně vložte do horké mísy. Přikryjte a vložte do trouby.
Chléb pečte 30 minut při 230 stupních. Poté ji odkryjte a nechte ještě 15 až 20 minut péct.
Chléb vyjměte z trouby, nechte vychladnout a snězte. Dobrou chuť!
Inspirujte se také receptem na kynutý perníkový knedlík vařený v páře.