Vyzkoušejte toto lahodné, “slepované“ cukroví s marmeládou

Stále jste nenašli své vysněné cukroví? V tom případě je vaše hledání u konce! Dnes si společně přichystáme fantastické, „slepované“ neboli linecké cukroví. Tuto nadýchanou mňamku milují především děti, a to především díky křehkosti a absolutnímu rozplynutí se v ústech. Velkým plusem tohoto cukroví je, že si jej můžete dochutit tím, co máte rádi. Ať už se jedná o čokoládu, rozemleté ořechy či nutellu, která je u nás doma velice oblíbená. Doporučujeme, abyste udělali dostatek tohoto cukroví, a možná jej raději schovali před ostatními členy rodiny. Nemuselo by se totiž dožít Štědrého dne. Ano přesně tak výborné toto cukroví je!

Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat toto fantastické, „slepované“ cukroví.

Vyzkoušejte toto lahodné, “slepované“ cukroví s marmeládou
Zdroj: Bidista.com

Pokud hledáte nějakou slanou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto výborné sýrové koule!


Výborný recept na “slepované“ cukroví:

Co budeme potřebovat:

  • 600 g hladké mouky
  • 400 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 sáček van. cukru
  • kůra z jednoho citronu
  • 1 vejce

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si prosejeme mouku, cukr, van. cukr a prášek do pečiva. Vše promícháme a přidáme máslo. Opět důkladně promícháme a přidáme zbytek ingrediencí.

2) Vypracujeme si hezké, hladké těsto, které si zabalíme do potravinářské folie a umístíme jej alespoň na 30 minut do lednice.

3) Jakmile nám tato doba uplyne, těsto si vyndáme a rozválíme na tloušťku zhruba půl cm. Poté začneme vykrajovat různé tvary.

4) Připravíme si plech, který si posypeme a vymažeme. Jednotlivé kousky těsta na něj rovnoměrně rozprostřeme, tak, aby se nám nespekli.

5) Pečeme při 160 stupních zhruba 10-12 minut. Cukroví by nám mělo začít jemně hnědnout. Po vychladnutí ještě přizdobíme tím, co máme rádi, od marmelády jako vidíme na obrázku až po například čokoládu či nutellu. Pokud budeme skladovat cukroví na chladném místě, může nám vydržet klidně i 3 týdny.