Dnešní recept na výborné, křehké domácí houstičky, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Martiny Gregorové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.
Nyní už ale zpět k dnešnímu receptu. Jakmile tyto domácí houstičky vyzkoušíte, už nikdy si na ty kupované nevzpomenete.
Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tyto křehké domácí houstičky!

Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento čokoládový dezert se smetanovým krémem!
Výborný recept na domácí křehké houstičky:
Co budeme potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 2-3 vejce
- 230 ml vlažného mléka
- 150 ml oleje
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- kostka droždí 42 g
- vejce na potření
- na zdobení mák, kmín, hrubá sůl, sezam
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si jednoduše smícháme všechny uvedené ingredience. Necháme vzejít kvásek a cca hodinu necháme kynout.
2) Poté začneme z těsta tvořit jednotlivé bochánky. Skládáme na plech, kde necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme vejcem a posypeme zdobením, které máme rádi.
3) Pečeme při 200 stupních dozlatova. Necháme vychladnout.