Domů Recepty Větrník jako roláda – dezert se skvělou chutí i přípravou

Větrník jako roláda – dezert se skvělou chutí i přípravou

ZDROJWhat to Сook

V dnešním článku jsme si pro Vás připravili recept na větrník připravený jako sladká roláda. Má úžasnou chuť i Vás mile překvapí jeho příprava. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Pojďme na to.

větrník jako roláda – dezert se skvělou chutí i přípravou
Zdroj: What to Сook

Co budeme potřebovat:

Na krém:

  • 2 ks vejce
  • 100 g kr. cukru
  • 400 ml mléka
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • vanilín
  • 50 g másla

Na těsto:

  • 80 g másla
  • 150 ml vody
  • špetka soli
  • 3 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 3 ks vajec

Rozměr plechu – 30×40 cm


Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve si uvaříme krém. Vejce rozmícháme s cukrem a škrobem.

větrník jako roláda – dezert se skvělou chutí i přípravou
Zdroj: What to Сook

2) Do rozmíchané hmoty přidáme mléko, důkladně promícháme a přendáme nad plamen.

větrník jako roláda – dezert se skvělou chutí i přípravou
Zdroj: What to Сook

3) Uvaříme hustý pudink, složíme z plamene a ještě do horkého pudinku vmícháme máslo.

4) Přikryjeme folií a necháme vychladnout.

větrník jako roláda – dezert se skvělou chutí i přípravou
Zdroj: What to Сook

5) Na těsto si dáme máslo a vodu nad plamen, přidáme cukr, sůl, necháme rozpustit a až se směs začne vařit, přidáme mouku a za stálého míchání odpalujeme těsto.

větrník jako roláda – dezert se skvělou chutí i přípravou
Zdroj: What to Сook
větrník jako roláda – dezert se skvělou chutí i přípravou
Zdroj: What to Сook

6) Jednotné těsto složíme z plamene a necháme vychladnout. Do ještě teplého těsta vmícháme postupně vejce a dobře rozmícháme.

Nepřehlédněte:
Banánově-tvarohová roláda bez mouky a cukru - recept si uložte!
větrník jako roláda – dezert se skvělou chutí i přípravou
Zdroj: What to Сook

7) Natřeme plech vyložený pečícím papírem tenkou vrstvou. Pečeme cca 15 minut při 190 stupních.

větrník jako roláda – dezert se skvělou chutí i přípravou
Zdroj: What to Сook
větrník jako roláda – dezert se skvělou chutí i přípravou
Zdroj: What to Сook

8) Hotový plát natřeme krémem a zarolujeme. Zabalený v pečícím papíru necháme vychladnout 1 h v lednici.

větrník jako roláda – dezert se skvělou chutí i přípravou
Zdroj: What to Сook

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na větrník jako roláda také s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete nepečený dort.