Komáři útočí! Zbavte se jich jednou provždy

Každý známe ten příšerný pocit. Člověk si vyjde na procházku do lesa užít si hezké počasí a přírodu a vrátí se celý poštípaný od otravných komárů, kteří mu celou cestu nedají ani na chvíli pokoj. Nebo večer, když usínáme doma v posteli, a najednou se ozve to otravné pískání kolem obličeje. Nebo při grilování na verandě nebo opékání buřtů u ohýnku na zahradě – všudypřítomní a věčně otravní komáři nás mohou zastihnout doslova kdekoli a jejich společnost může večer velice znepříjemnit. Pojďme se společně podívat na ty nejjistější způsoby, jak na komáry vyzrát.

insects g6d0611827 640


Doma

Mucholapka

Klasický pomocník při hubení veškerého hmyzu v domácnosti, který ale samozřejmě funguje nejen na obyčejné mouchy. Mucholapka bude asi první možností, po které se rozhodnete sáhnout, pokud vás doma obtěžuje jakýkoli poletující hmyz. Trvá sice déle, než se na ní hmyz chytne, zato je ale levná, spolehlivá, nevyžaduje údržbu a jednoduše se jí zbavíte, až poslouží svému účelu.

UV lampa nebo světelná nástraha

Pokud vám klasická mucholapka nestačí, budete chtít sáhnout po “vyšším kalibru”. UV lampy a světelné pasti na hmyz se používají například v kuchyních či gastronomických podnicích, kde je potřeba se nežádoucího hmyzu zbavit rychle a spolehlivě. Vyrábí se i menší, drobnější lampy a světelné lapače do domů a bytů.

Sítě do oken

A pokud opravdu nechcete žádné nezvané hosty ve svém domě, nejúčinnějším opatřením proti komárům je instalace sítí do oken. Může se jednat o znatelně větší investici, která se ovšem skutečně vyplatí. Díky sítím uchráníte svůj interiér před poletujícím hmyzem všeho druhu naprosto dokonale.


Venku

Repelent a odpuzující náramky

Pokud se před komáry chcete chránit kdekoli venku – ať už na procházce, výletě, přes den nebo večer, základním vybavením jsou spreje proti hmyzu – například Repelent nebo Repelent Predátor. Další alternativou jsou pak odpuzující náramky, které jsou napuštěny podobným roztokem.

Vitamin B

Komárům je nepříjemný zápach vitaminu B. Pokud se před jejich nálety tedy chcete chránit dlouhodobě, zkuste pravidelně brát doplněk stravy s vitaminem B – seženete je v každé lékárně. Když vybalíte pilulku z platíčka, můžete sami ucítit zvláštní pach tohoto vitamínu, který komárům tak vadí. Uvidíte, že na vás s touto zbraní komáry rychle přejde chuť!

Venkovní světelné nástrahy a lapače hmyzu s UV zářivkou

Otravují vás nálety komárů například na verandě, na balkoně nebo na terase? Zkuste některou z venkovních světelných pastí na hmyz. Instalují se do exteriéru, tam kde vás komáři a další hmyz obtěžují nejvíce. Určitě vám pomůže ochránit se před otravným hmyzem a komáři už vám nikdy víc nebudou pít krev.