Hledáte inspiraci na sladkou snídani? My Vám v dnešní článku přinášíme recept na nadýchané máslové šneky, které si zamilují děti i rodiče. Recept má lehkou přípravu a není ani časově náročný. Vyzkoušejte ho co nejdříve. Tak pojďme na to.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 200 g mléka
- 20 g čerstvého droždí (7 g sušeného droždí)
- 30 g másla
- 50 g cukru
- 400 g mouky
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
Na plnění:
- 60 g másla
- 70 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 1 žloutek + 1 PL vody na potření
- 60 g smetany na polití
Jak budeme postupovat:
1) Do hrnce si nalijeme mléko, přidáme cukr, rozdrobené droždí, mouku, vejce, sůl a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, přendáme ho do misky, zakryjeme a necháme kynout 30 – 45 minut na teplém místě.
2) Vykynuté těsto si přendáme na pomoučený pracovní desku a rozválíme na tloušťku asi 5 mm. Povrch těsta natřeme změklým máslem.
3) Následně posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, kraj trochu postříkáme (nebo potřeme) vodou a srolujeme. Okraj těsta slepíme s rolí.
4) Rolku si nyní rozřízneme na středně hrubé slimáky pomocí nitě. Šneci ukládáme na plech pokrytý pečícím papírem, pokropíme vodou, přikryjeme a necháme podkynout 45 minut.
5) Žloutek si utřeme s lžící vody a důkladně jím natřeme hlemýždě. Troubu si rozehřejeme na 180 ° C a pečeme 10 – 12 minut. Po uplynutí této doby šneci vyjmeme a rovnoměrně polijeme šlehačkovou smetanou.
6) Dáme péct na dalších 15 minut. Hotové šneky můžete posypat práškovým cukrem.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na jemný mřížkovník s pudinkem.
Zdroj receptu: Divi TV