Připravte si nadýchané máslové šneky, které si rozhodně zamilujete

Hledáte inspiraci na sladkou snídani? My Vám v dnešní článku přinášíme recept na nadýchané máslové šneky, které si zamilují děti i rodiče. Recept má lehkou přípravu a není ani časově náročný. Vyzkoušejte ho co nejdříve. Tak pojďme na to.

Snímek obrazovky 2021 09 28 v 16.38.29
Zdroj:
youtube.com/Divi TV

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 200 g mléka
  • 20 g čerstvého droždí (7 g sušeného droždí)
  • 30 g másla
  • 50 g cukru
  • 400 g mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli

Na plnění:

  • 60 g másla
  • 70 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 1 žloutek + 1 PL vody na potření
  • 60 g smetany na polití

Jak budeme postupovat:

1) Do hrnce si nalijeme mléko, přidáme cukr, rozdrobené droždí, mouku, vejce, sůl a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, přendáme ho do misky, zakryjeme a necháme kynout 30 – 45 minut na teplém místě.

2) Vykynuté těsto si přendáme na pomoučený pracovní desku a rozválíme na tloušťku asi 5 mm. Povrch těsta natřeme změklým máslem.

3) Následně posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, kraj trochu postříkáme (nebo potřeme) vodou a srolujeme. Okraj těsta slepíme s rolí.

4) Rolku si nyní rozřízneme na středně hrubé slimáky pomocí nitě. Šneci ukládáme na plech pokrytý pečícím papírem, pokropíme vodou, přikryjeme a necháme podkynout 45 minut.

slimáci4
Zdroj:
youtube.com/Divi TV
slimáci3
Zdroj:
youtube.com/Divi TV

5) Žloutek si utřeme s lžící vody a důkladně jím natřeme hlemýždě. Troubu si rozehřejeme na 180 ° C a pečeme 10 – 12 minut. Po uplynutí této doby šneci vyjmeme a rovnoměrně polijeme šlehačkovou smetanou.

slimáci2
Zdroj:
youtube.com/Divi TV

6) Dáme péct na dalších 15 minut. Hotové šneky můžete posypat práškovým cukrem.

Přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si  také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na jemný mřížkovník s pudinkem.

Zdroj receptu: Divi TV