Dnešní recept na výborný nepečený piškotový dort se skořicí, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Pavly Mrázové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.
Spojení tvarohu a piškot, které jsou navíc nacucány rumem je silně návykové a jedno sousto vás přenese do říše blaha. Oslovil vás tento dezert? Pojďme si ho tedy společně přichystat tento výborný nepečený piškotový dort se skořicí!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
- 250 g tvarohu
- 200 g lučiny
- 400 ml kysané smetany
- 1 žloutek
- cukr podle chuti
- piškoty
- silnější kafe
- špetka rumu
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme tvaroh, žloutek, lučinu, kysanou smetanu a také tvaroh. Důkladně promícháme.
2) Nyní si připravíme klasickou dortovou formu, kterou vysteleme potravinářskou folií. Na dno naneseme část tvarohové směsi, následují piškoty. Mezitím si připravíme kávu s rumem a cukrem (cca 4 kostky). Poté si každou piškotu pokapeme kávou. Následuje opět tvarohová směs a piškoty s kávou.
3) Takto opakujeme do zdělání ingrediencí. Mělo by nám to dát zhruba 3-4 vrstvy. Pak už jen stačí umístit alespoň přes noc do lednice.
Menší tip
- Dno dortové formy je nutné si vyslat potravinářskou folií. Po zatuhnutí dortu stačí jednoduše vyklopit vzhůru nohama. Dort tedy nemusíte nijak pracně z formy dolovat.