Dnes Vám představíme naprosto famózní recept, který si zamilujete Vy, i celá Vaše rodina. Jedná se o prokládanou krkovici na pivu a česneku s bramborem a fantastickou omáčkou. Uvidíte, že Vám tento recept vyčaruje luxusní večeři za pouhých pár minut, a výsledek Vás mile překvapí. Pojďme na to.
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřové krkovice
- 5-6 ks brambor
- 2 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- koření
- sladkou a pikantní papriky
- majoránka
- koření na brambory
- olej
- slanina nakrájená na plátky
Na podlití:
- Černé pivo cca 1/2 plechovky
- bujón
- 2 dl vody
Jak budeme postupovat:
1) Krkovici si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem. Necháme asi na 1 hodinku odležet – ideálně přes noc
2) Nakrájíme si i brambory a cibulku (také jejich nezapomeneme ochutit).
3) Do vymazané mísy vrstvíme střídavě maso, brambory, slaninu a cibuli, vytvoříme tvar harmoniky.
4) Přikryjeme a do trouby vyhřáté na 200 stupňů dáme péct na 15 minut.
5) Potom vyjmeme a podlijeme bujónem rozpuštěným ve vodě.
6) Dusíme zakryté 25 minut, podlijeme pivem a dusíme dalších 25 minut.
Potom odkryjeme a necháme zapéct.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Pokud se Vám tento recept líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům. Také můžete navštívit recept na vídeňský nepečený koláč.