Připravte si tento tvarohovo-broskový dezert: Jednoduché míchané těsto s nádivkou!

V dnešním článku jsme si pro Vás připravili úžasný recept na tvarhovo-broskový dezert. Jednoduché míchané těsto s nádivkou. Určitě musíte tento jahodový dort co nejdříve připravit svým přátelům a blízkým. Všichni si ho zamilují. Výsledek Vás rozhodně mile překvapí a lahodnou chuť s geniálně krátkou přípravou si taktéž zamilujete.

Zdroj: www.krolowakuchni.pl

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 4 vejce
  • 15 dkg krystalového cukru
  • 1 dl oleje
  • 1 dl mléka
  • 25 dkg hladké mouky
  • 1/2 balení prášku do pečiva

Na krém:

  • 25 dkg tvarohu
  • Citronová strouhaná kůra
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce krupice
  • broskvový kompot

Jak budeme postupovat:

1) Smícháme 4 celá vejce s 15-dkg krystalovým cukrem do pěny.

2) Potom přidáme 1 dl oleje, 1 dl mléka a dobře promícháme.

3) Vmícháme 25 dkg prosáté hladké mouky a půl balíčku prášku do pečiva. Všechno to dobře smícháme šlehačem.

4) Plech o rozměrech 25 × 30 vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto.

Připravíme si náplň:

1) Smícháme 25 dkg tvarohu s 1 nastrouhanou citrónovou kůrou, 2 lžícemi krystalového cukru a 2 lžícemi pšeničné krupice.

2) Tvarohovou náplň dávkujeme malou lžičkou na těsto – vzniknou nám tak kopečky tvarohové náplně.

3) Ovoce z kompotu scedíme ze šťávy a nakrájíme na menší kousky. Ovoce vtlačíme do těsta mezi tvarohovou náplň a nádivku.

4) Takto připravený koláček vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme přibližně půl hodiny. Jelikož každá trouba peče jinak, těsto si zkontrolujeme pomocí párátka.

5) Koláček necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme krájet.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud se Vám tento recept na zákusek líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům. Také můžete navštívit recept na vídeňský nepečený koláč.

Zdroj receptu: krolowakuchni.pl