Borůvkové období je sice už za námi, pokud vám však ale z léta v mrazáku zbylo pár desítek gramů tohoto lesního ovoce, je tento recept přesně pro vás! Dnes si společně přichystáme chutný obrácený borůvkový koláč, který si ihned zamilujete! Tím důvodem, proč se tento koláč stane nedílnou součástí vaší kuchyně je naprostá jednoduchost, tento dezert máte totiž připravený za pár desítek minut. Hodí se tak, jako skvělé pohoštění na víkendové oslavy či pro nečekané návštěvy.
Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento chutný obrácený borůvkový koláč, který si ihned zamilujete!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
- 3 ks vajec
- 200 g cukru krystal
- špetku van. cukru
- 200 ml bílého jogurtu
- šálek hladké mouky
- 10 g prášku do pečiva
- 200 – 250 g borůvek
- špetku krupicového cukru
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si vejce vyšleháme s cukrem a van. cukrem až do podoby nadýchané pěny. Přidáme bílý jogurt a důkladně promícháme.
2) Pokračujeme tím, že do naší směsi přidáme prosetou mouku společně s práškem do pečiva. Opět důkladně a opatrně promícháme až do podoby hezkého těsta.
3) Nyní si připravíme dortovou formu jejíž dno vysteleme pečícím papírem a vymažeme máslem, které posypeme špetkou cukru. Poté na dno nasypeme borůvky a hezky jej rovnoměrně uhladíme.
4) Nyní borůvky zalijeme námi vytvořeným těstem.
5) Pečeme při 175 stupních zhruba 35-45 minut. Nezapomeneme náš koláč hlídat! Po dopečení koláč jednoduše převrátíme. Máme hotovo!
Přejeme dobrou chuť!