Dnešní recept na fantastický perník s vlašskými ořechy, kakaem a kokosem, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Pavly Mrázové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.
Příprava této mňamky je velice snadná a časově nenáročná. Oslovil vás tento fantastický perník? Pojďme si jej společně přichystat!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
- 2 hrnky hladké mouky (žitné mouky)
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- půl hrnku oleje
- 1 lžíce kakaa
- 1 sáček prášku do perníku
- 3 vejce
- 1 čl skořice
- marmeláda
- vlašské ořechy
- nastrouhaný kokos
- čokoláda na vaření (poleva)
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme žloutky s cukrem. V druhé míse vyšleháme bílky do sněhové podoby.
2) Do žloutkové směsi postupně přidáváme zbylé ingredience. Následně přidáme také bílkový sníh. Důkladně promícháme. Nakonec do těsta přidáme také marmeládu a vlašské ořechy.
3) Směs nyní umístíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut. Po vychladnutí přizdobíme čokoládovou polevu (klasicky rozpustíme čokoládu v parní lázni) a navrch nastrouhaný kokos.