Pokud vás už omrzelo pečení, pak pro vás máme řešení v podobě tohoto výborného nepečeného receptu! Dnes si tedy konkrétně přichystáme fantastickou, sušenkovou, nepečenou buchtu s vanilkovým a čokoládovým krémem! Jsem přesvědčen, že se tento nepečený dezert stane u vás doma velice rychle populární a dnes ho rozhodně neděláte naposled!
Jedinou nevýhodou této sušenkové mňamky je ta, že pro ideální vychutnání je nutné, aby se nám dezert pořádně uležel v lednici, a to přes celou noc. Sušenky do sebe přes noc „nacucají“ kávovou chuť, což ještě více nadchne vaše chuťové pohárky.
Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto výbornou nepečenou buchtu s vanilkovým a čokoládovým krémem!
Co budeme potřebovat:
- 1-2 sáčky sušenek
- 150 ml kávy
- 50 g čokolády
čokoládový krém
- 600 ml smetany
- 600 g čokolády
- 100 g másla
vanilkový krém
- 1 l mléka
- 200 g cukru
- 2 žloutky
- 5 ČL škrobu
- 100 g másla
- 1 ČL vanilkové esence
- 2 sáčky vanilkového cukru
Jak postupovat:
1) Začneme čokoládovým krémem. Smetanu si začneme na mírném ohni zahřívat. Postupně přidáváme čokoládu a máslo. Stále mícháme. Po chvilce odstavíme z plamene.
2) Nyní vanilkový krém. Smícháme si mléko, cukr, škrob, vanilkový cukr, sůl a 2 žloutky. Důkladně promícháme a umístíme na mírný plamen. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme z plamene.
3) Ještě do horkého krému přidáme máslo a vanilkovou esenci. Důkladně promícháme (pokud dáme máslo do horkého krému, neměl by se nám srazit).
4) Nyní si připravíme pečící plech, na jehož dno naskládáme sušenky, které jsme namočily v kávě (kávu jsme normálně uvařili a osladili).
5) Na sušenky následuje vanilkový krém, poté opět vrstva sušenek namočená v kávě. Na sušenky umístíme čokoládový krém. Následují opět sušenky a na úplný vrch zbytek vanilkového krému.
6) Nakonec můžeme nastrouhat čokoládu na mále hoblinky. V úplně posledním kroku náš dezert umístíme na noc do lednice. Máme hotovo!