V dnešním článku se pustíme do přípravy fantastického koláče. Tento jahodový koláč má velice jednoduchou přípravu a proto ho zvládne i úplný začátečník a už brzy se stane Vašim oblíbeným dezertem, pro každou příležitost. Uvidíte sami, že si tento dezert zamilujete Vy i celá Vaše rodina. Pojďme se podívat, jak ho připravit.
Co budeme potřebovat:
- 400 g – mražené jahody
- 100 ml – vody
- 50 g – cukru
- 20 g – kukuřičný škrob
Na krém:
- 800 g – jogurtu
- 50 g – medu
- 1 ks – citronové kůry
- 5 g – sušené želatiny
- 250 g – kakaové sušenky
- 90 g rozpuštěné máslo
Rozměr formy: 15×15 cm
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si necháme želatinu nabobtnat ve vodě a poté zahříváme na plamenu dokud se nerozpustí.
2) Sušenky si rozmixujeme v mixéru, smícháme s máslem a 1/2 hmoty navrstvíme na dno formy.
3) Jogurt smícháme s medem a s rozpuštěnou želatinou. Dále 1/2 směsi navrstvíme pomocí lžíce na sušenkovou hmotu.
4) Krém uhladíme a pokračujeme zbytkem sušenkové hmoty. Následně navrstvíme zbytek krému.
5) Mražené jahody společně s vodou, cukrem a škrobem uvaříme, dokud nám hmota nezhoustne.
6) Hmotu navrstvíme na sušenkovou vrstvu. Dále už stačí jen uložit do lednice na 2 hodiny a můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť.
VIDEO RECEPT:
Pokud se Vám recept na nepečený jahodový koláč líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují. Můžete také navštívit recept na tvarohovou capuccinovou buchtu.
Zdroj receptu: Cookrate