Jednoduchá sušenková buchta s čokoládou a kokosem

Pokud se chystáte na návštěvu a chtěli byste sebou přivézt nějakou tu sladkou mňamku či už jen hledáte inspiraci k odpolední kávě, jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme jednoduchou sušenkovou buchtu s čokoládou a kokosem. Recept Vás osloví především svou rychlou a absolutně jednoduchou přípravou, hotovo jej máte za pár desítek minut.

Spojení sušenek, rozpuštěné čokolády a kokosu je prostě výborné. Dobře si tedy tento recept uložte, rozhodně jej neděláte naposledy. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto buchtu s čokoládou a kokosem!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Jednoduchá sušenková buchta s čokoládou a kokosem
Zdroj: Bidista.com

Co budeme potřebovat:

  • 500 g sušenek
  • 2 lžičky rumu
  • 500 ml mléka
  • 75 g cukru
  • 4 žloutky
  • 2 lžíce jedlého škrobu
  • 2 lžíce kakaa

Jak postupovat:

1) Začneme s přípravou krému. Smícháme si žloutky s cukrem kakaem a škrobem. Pomalu přidáváme mléko s rumem. Pořádně promícháme a začneme vařit na mírném ohni. Stále mícháme, dokud nám krém nezhoustne.

2) Připravíme si alobal, na který naskládáme sušenky.

3) Na sušenky umístíme krém a na krém znovu sušenky. Takto opakujeme, dokud nezděláme krém či sušenky.

4) Nakonec přizdobíme vlašskými ořechy či kokosem nebo nastrouhanou čokoládou. Na úplný konec umístíme do ledničky na pár desítek minut odpočinout a zatuhnout. Jednoduchá sušenková buchta s čokoládou a kokosem je hotova!

Sdílejte tento recept na jednoduchou sušenkovou buchtu s čokoládou a kokosem také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na výbornou buchtu s vanilkovým krémem a kokosem!