Odhalte módní trendy letošního jara pro ženy

Módní trendy se neustále mění a pro každou sezónu jsou proto typické jiné módní kousky. Zajímá vás, co je v kurzu pro letošní jaro? Čtěte dál a zjistěte, jakým kouskům a barvám dát přednost.

pixabay.com

Bílé tenisky jsou sázkou na jistotu

Pokud ještě ve svém botníku nemáte klasické bílé tenisky, je právě teď nejvyšší čas pro jejich pořízení. Jsou jednoduché, minimalistické a navíc nadčasové, a vy je proto s největší pravděpodobností využijete i několik sezón po sobě. Navíc se snadno kombinují jak se sportovními, tak i elegantnějšími kousky.

Pastelové nebo zářivé barvy

Jarní počasí přirozeně vybízí k nošení veselých barev. Vsadit přitom můžete na jemné pastelové tóny, ale i zářivé barvy, které se stanou dominantou vašeho outfitu. Například výrazně žlutá nebo oranžová kabelka dokáže udělat skvělou parádu. A věděli jste, že žlutá barva je navíc i jednou z barev roku 2021? Tou druhou je šedá, a proto s nejrůznějšími metalickými materiály rozhodně nešlápnete vedle. 

Rafinované kousky, které na první pohled nejsou vidět

Módní trendy pochopitelně ovlivňují i oblast spodního prádla. V tomto ohledu jasně vítězí jemné pastelové barvy. Vsadit můžete na jednoduché provedení, které má například Calvin Klein podprsenka, ale chybu neuděláte ani s rafinovanými průstřihy, které k vašemu poprsí automaticky přitáhnou pozornost. V kurzu jsou také takzvané asymetrické střihy, a to nejen na poli spodního prádla. 

pixabay.com

Klasické pánské sako

Klasické sako symbolizuje jeden z módních kousků, který by ve vašem šatníku rozhodně neměl chybět. Letošní jaro přitom holduje zejména pánským sakům, která mají obvykle výraznější ramenní vycpávky. Taková saka jsou ostatně ideální pro ženy s postavou typu hruška – přirozeně totiž odvedou pozornost od silnějších hýždí a naopak přidají objem v horní části těla. Vybrat si můžete i speciální prodloužený nebo takzvaný oversize střih, který je rovněž v kurzu.

Zvonáče hlásí comeback

Na poli džínů je třeba zmínit takzvané zvonáče, nebo-li zvonové kalhoty, které se v tomto období rovněž hlásí o slovo. Proto se je nebojte zařadit do svého šatníku. Na ulicích je letos rozhodně párkrát spatříte. 

Kožený kabát do chladnějšího počasí

I když všichni už netrpělivě vyhlížíme teplejší počasí, sem tam nás na jaře potká chlad a déšť. A právě v takové situaci nastupují na scénu kožené kabáty, které se staly hitem letošního jara. Takové kožené trenčkoty vypadají opravdu zajímavě a neobvykle, a vy si proto můžete být prakticky jistá, že budete středem pozornosti.

pixabay.com

V kurzu jsou i teplákové soupravy

Stále neutuchající pandemická situace vnesla na pomyslné módní výsluní i nejrůznější pohodlné kousky v podobě tepláků, legín, mikin a nebo teplákových souprav. Tyto kousky proto už dávno nenachází uplatnění pouze doma, ale čím dál častěji se s nimi setkáme na ulicích. Pokud hledáte opravdové pohodlí, přijdete si zde zkrátka a jednoduše na své.

A co naopak nenosit?

Móda je pochopitelně hodně individuální, přesto však existují určité kousky, které jsou již na ústupu. Pokud bychom měli jmenovat jednoho zástupce za všechny, byly by jím rozhodně ledvinky. Ty zažili boom jen několik let zpět, ale v současné době na ně již prakticky nenarazíte. Na ústupu jsou přitom jak ty vyloženě sportovní, tak i jejich elegantnější kolegyně. 

Teď už víte, co všechno se letos bude nosit a co naopak nikoliv. Využijte to ke generálnímu úklidu šatní skříně a pořiďte si nějaký nový trendy kousek, který si oblíbíte.