Jablečný koláč, na který vám postačí pouze těchto pár ingrediencí!

Pokud hledáte inspiraci na rychlou, levnou, snadnou chuťovku k nedělní kávě a zbylo vám doma alespoň 6 ks jablek, pak je tento receptík přesně pro vás. Tento jablečný koláč vám možná svou chutí připomene doby, kdy jste jako děti jezdívali k babičce. Alespoň u mě to tak je, jelikož přesně tuto dobrotu mi moje babička dělávala. Recept vás jistě také nadchne svou absolutně jednoduchou přípravou, kterou zvládne téměř každý kuchařský začátečník.

Není tedy třeba se čehokoliv bát. Do přípravy také zapojte celou vaši rodinku, ať také přiloží ruku k dílu. Velkou výhodou také je, že na přípravu vám postačí pouze šest ingrediencí, které skoro vždy máte doma. Hotovo jej máte za pár desítek minut. Hodí se tak jako skvělé pohoštění pro nečekané návštěvy. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tento výborný jablečný koláč!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Jablečný koláč
Zdroj: kiloretete.ro

Co budeme potřebovat:

  • 6 ks jablek
  • 6 ks vajec
  • 200 ml oleje
  • 250 g cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 1-2 lžičky jedlé sody

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme také olej. Nakonec přidáme i zbytek surovin.

2) Vše důkladně promícháme do hladké podoby. Dále si oloupeme jablka a nakrájíme na kostičky. Ty poté vmícháme do hladké směsi.

3) V dalším kroku si připravíme pečící formu, kterou si vyložíme pečícím papírem. Směs poté nalijeme do formy. Pečeme při 200 stupních zhruba 40 minut. Po dopečení a vychladnutí přizdobíme moučkovým cukrem. Máme hotovo!

Sdílejte tento recept na výborný jablečný koláč také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na výborné tvarohové šneky.