Hledáte moučník, který je krásně nadýchaný, plný ovocné chuti a navíc s extra krémovou náplní? Řezy „MROŽ“ jsou trefou do černého! Sladký piškot, svěží jahodový krém a čokoládová poleva – kombinace, která nikdy neomrzí a připomene vám léto.
Ingredience
Na těsto:
- 5 vajec
- 200 g cukru krupice
- 2 lžíce horké vody
- 200 g polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 100 ml oleje
Na náplň:
- 750 g jahod (čerstvé nebo mražené)
- 2 jahodové pudinkové prášky
- 150 g moučkového cukru (podle chuti)
- 200 g másla
Na polevu:
- 100 g čokoládové polevy
- 1 kousek másla
Postup
1) Příprava piškotu: Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky vyšlehejte s krupicovým cukrem do husté, světlé pěny. Za stálého šlehání postupně přilévejte horkou vodu.
2) Míchání: Do žloutkové směsi střídavě přidávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Promíchejte, dokud se suroviny nespojí.
3) Dokončení těsta: Z bílků vyšlehejte pevný sníh a opatrně ho stěrkou vmíchejte do těsta.
4) Pečení: Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 15 minut. Piškot nechte vychladnout.
5) Příprava jahodové náplně: Jahody rozmixujte dohladka. Přidejte dva pudinkové prášky, důkladně rozmíchejte a krátce povařte, dokud směs nezhoustne. Nechte ji za občasného míchání zcela vychladnout.
6) Příprava krému: Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Po částech do něj zašlehávejte vychladlou jahodovou směs. Všechny suroviny by měly mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil.
7) Kompletace: Hotovým krémem potřete vychladlý piškot.
8) Poleva: Čokoládovou polevu rozehřejte s kouskem másla a rovnoměrně jí přelijte moučník. Nechte ztuhnout v lednici.
Pár tipů pro dokonalý výsledek
- Teplota másla a krému: Ujistěte se, že máslo a jahodová směs mají stejnou teplotu. Krém se tak krásně spojí a bude dokonale hladký.
- Čerstvé vs. mražené jahody: Klidně můžete použít mražené jahody, v chuti nepoznáte rozdíl.
- Pudink: Můžete použít i jinou příchuť pudinku, například vanilkový nebo smetanový.
Závěr
Řezy „MROŽ“ jsou ideálním moučníkem na rodinné oslavy nebo jen tak ke kávě. Připravte si tuto klasiku a uvidíte, že z talíře zmizí dřív, než se nadějete.
Přečtěte si také:
- Jednoduchý recept na na domácí cookies sušenky s kousky čokolády!
- Švestkový koláč s křupavou drobenkou (na plech)
- Zapečené sýrovo-šunkové sendviče se sýrem (rychlá snídaně/večeře za pár minut)
- Výborný domácí trik, jak odstranit žluté skvrny a vodní kámen na toaletě bez chemie
- Toto pohoštění chystám na každou oslavu a nikdy nezklame – Jednoduchý a rychlý recept!