Chcete vyzkoušet originální a chutný předkrm nebo svačinu? Tyto placky z kynutého těsta plněné směsí dvou druhů sýra a zeleniny si vás získají nejen skvělou chutí, ale i jednoduchou přípravou. Hodí se na oslavy, víkendové pohoštění i jako slané občerstvení pro celou rodinu. Díky foto a video návodu je příprava hračka!
Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto lahodné placky plněné sýrem a zeleninkou!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento vynikající kynutý závin plný chuti – Snadná a rychlá příprava!
Placky z kynutého těsta plněné sýrem a zeleninou:
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 20 g cukru
- 10 g soli
- 10 g droždí
- 20 ml oleje
Náplň:
- 200 g tvrdého sýru
- 200 g balkánského sýru
- 100 g petrželky
- 30 g jarní cibulky
- 30 ml oleje
- 10 g soli
- olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Smícháme si mléko, droždí, cukr a sůl. Necháme 15 minut odpočinout.
2. Následně přidáme mouku a olej. Vypracujeme si hezké hladké těsto.
3. Necháme pod utěrkou 60 minut kynout.
4. Těsto si následně zpracujeme a rozdělíme na 8 stejných částí.
5. Každou část těsta si na pomoučněném vále rozválíme do tvaru kolečka.
6. Do půlky jej nařízneme a potřeme rozšlehaným vejcem.
7. Nyní si připravíme náplň. Jednoduše si smícháme všechny uvedené ingredience. Důkladně promícháme.
8. Náplň rovnoměrně naneseme na těsto.
9. Těsto si nyní jednoduše srolujeme.
10. Důkladně jej zabalíme aby nám náplň nevypadla ven.
11. Na pomoučněném vále opět rozválíme do podoby placky.
12. Smažíme na pánvi na mírném plamenu dozlatova 10 minut každou stranu.
Dobrou chuť!
Další různorodé inspirace pro použití domácího kynutého těsta naleznete zde - Recepty s KYNUTÝM TĚSTEM!