Tento čokoládový rýžový krém je skvělou volbou pro milovníky jemných a krémových dezertů. Kombinuje jednoduché suroviny a snadnou přípravu, takže si ho můžete připravit kdykoliv dostanete chuť na něco sladkého.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládovo-rýžový krém
Co budeme potřebovat:
- 100-120 g uvařené rýže (podle potřeby, já jsem jí přidávala podle požadované hustoty)
- 50 ml horké vody (lze ji nahradit i mlékem)
- 125 g čokolády (hořké nebo mléčné, já jsem je zkombinovala – vyzkoušejte si z ní připravit i salkové řezy s čokoládovou polevou)
Jak budeme postupovat:
1. Rozmixování směsi:
Do mixéru dejte uvařenou rýži, horkou vodu a čokoládu – rozpusťte ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nalijte již tekutou.
Mixujte 1-2 minuty při vysokých otáčkách, dokud nezískáte zcela hladký, lesklý krém bez hrudek. Pokud je krém příliš hustý, přidávejte po lžících horkou vodu/mléko a naopak, pokud je moc řídký, přidejte rýži, dokud nebude mít hustší konzistenci.
2. Chlazení:
Krém nalijte do misek nebo skleniček a nechte vychladit alespoň 2 hodiny v lednici.
3. Podávání:
Podávejte dobře vychlazené. Pokud chcete mít konzistenci „parfaitu”, dejte krém 15 minut před podáváním do mrazáku.
Přejeme dobrou chuť!
Tipy:
- Krémovější konzistence: Přidejte trochu kokosového mléka, smetany, cottage sýra nebo řeckého jogurtu pro jemnější strukturu.
- Variace chutí: Kdo má rád kávu, může přidat lžičku rozpustné kávy nebo espresso.
- Křupavá textura: Přidejte nasekanou čokoládu nebo kousky čokoládových sušenek.
- Ovoce: Skvěle se hodí čerstvé ovoce – jahody, maliny, borůvky nebo plátky banánu.
- Kakaový prášek: Místo čokolády lze použít kakaový prášek, nebo ním poprašte výsledný dezert.
VIDEO NÁVOD:
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na NEPEČENÉ DEZERTY!