Zbyla vám uvařená rýže? Udělejte z ní čokoládový krém – jednoduchý a lahodný dezert

Tento čokoládový rýžový krém je skvělou volbou pro milovníky jemných a krémových dezertů. Kombinuje jednoduché suroviny a snadnou přípravu, takže si ho můžete připravit kdykoliv dostanete chuť na něco sladkého.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zbyla vám uvařená rýže? Udělejte z ní čokoládový krém – jednoduchý a lahodný dezert
Zdroj: Klaudie von Fedor

Čokoládovo-rýžový krém

Co budeme potřebovat:

  • 100-120 g uvařené rýže (podle potřeby, já jsem jí přidávala podle požadované hustoty)
  • 50 ml horké vody (lze ji nahradit i mlékem)
  • 125 g čokolády (hořké nebo mléčné, já jsem je zkombinovala – vyzkoušejte si z ní připravit i salkové řezy s čokoládovou polevou)
Zbyla vám uvařená rýže? Udělejte z ní čokoládový krém – jednoduchý a lahodný dezert
Zdroj: Klaudie von Fedor

Jak budeme postupovat:

1. Rozmixování směsi:

Do mixéru dejte uvařenou rýži, horkou vodu a čokoládu – rozpusťte ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nalijte již tekutou.

Zbyla vám uvařená rýže? Udělejte z ní čokoládový krém – jednoduchý a lahodný dezert
Zdroj: Klaudie von Fedor

Mixujte 1-2 minuty při vysokých otáčkách, dokud nezískáte zcela hladký, lesklý krém bez hrudek. Pokud je krém příliš hustý, přidávejte po lžících horkou vodu/mléko a naopak, pokud je moc řídký, přidejte rýži, dokud nebude mít hustší konzistenci.

Zbyla vám uvařená rýže? Udělejte z ní čokoládový krém – jednoduchý a lahodný dezert
Zdroj: Klaudie von Fedor

2. Chlazení:

Krém nalijte do misek nebo skleniček a nechte vychladit alespoň 2 hodiny v lednici.

Zbyla vám uvařená rýže? Udělejte z ní čokoládový krém – jednoduchý a lahodný dezert
Zdroj: Klaudie von Fedor

3. Podávání:

Podávejte dobře vychlazené. Pokud chcete mít konzistenci „parfaitu”, dejte krém 15 minut před podáváním do mrazáku.

Zbyla vám uvařená rýže? Udělejte z ní čokoládový krém – jednoduchý a lahodný dezert
Zdroj: Klaudie von Fedor

Přejeme dobrou chuť!

Tipy:

  • Krémovější konzistence: Přidejte trochu kokosového mléka, smetany, cottage sýra nebo řeckého jogurtu pro jemnější strukturu.
  • Variace chutí: Kdo má rád kávu, může přidat lžičku rozpustné kávy nebo espresso.
  • Křupavá textura: Přidejte nasekanou čokoládu nebo kousky čokoládových sušenek.
  • Ovoce: Skvěle se hodí čerstvé ovoce – jahody, maliny, borůvky nebo plátky banánu.
  • Kakaový prášek: Místo čokolády lze použít kakaový prášek, nebo ním poprašte výsledný dezert.

VIDEO NÁVOD:

Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na NEPEČENÉ DEZERTY!