Zapečené brambory s houbami a parmazánem: Rychlá a lahodná večeře pro celou rodinu

Hledáte jednoduchý a přitom dokonale chutný recept na večeři? Vyzkoušejte zapečené brambory s houbami a parmazánem – sytý pokrm plný vůní, krémové jemnosti a podzimní pohody. Stačí pár surovin, chvilka v troubě a lahodné jídlo, které potěší celou rodinu, je na stole!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Zapečené brambory s houbami a parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto Vídeňské brambory se slaninovou omáčkou: Rychlá pochoutka, která nahradí hlavní jídlo!


Zapečené brambory s houbami a parmazánem

Co budeme potřebovat:

  • 1,3 kg brambor
  • 500 g hub
  • olej
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • oregano
  • 100 ml smetany na vaření
  • 50 g parmazánu

Jak budeme postupovat:

1. Brambory nakrájíme na jemné plátky.

Zapečené brambory s houbami a parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

2. Plátky brambor předvaříme zhruba 3-5 minut.

Zapečené brambory s houbami a parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

3. Mezitím houby nakrájíme na jemné plátky a začneme smažit na pánvi.

Zapečené brambory s houbami a parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

4. Osolíme, opepříme a smažíme na másle.

Zapečené brambory s houbami a parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

5. Připravíme si formu. Na dno umístíme vrstvu předvařených plátků brambor. Následně přidáme houby.

Zapečené brambory s houbami a parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

6. Na houby umístíme opět vrstvu brambor.

Zapečené brambory s houbami a parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

7. Nakonec polejeme smetanou a posypeme sýrem.

Zapečené brambory s houbami a parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN
Zapečené brambory s houbami a parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

8. Pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut a máme hotovo!

Zapečené brambory s houbami a parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

Dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

VIDEO NÁVOD NA ZAPEČENÉ BRAMBORY: