Špagety s medvědím česnekem a krevetami: Rychlý a luxusní oběd z pánve

Chceš si doma připadat jako v italské restauraci, ale nechceš u plotny strávit víc než pár minut? Tyhle špagety s krevetami, medvědím česnekem a chilli jsou přesně to, co hledáš. Kombinace šťavnatých krevet, jemně pikantního česneku, bylinek a máslové emulze z vody z těstovin dělá z tohoto receptu jednoduché, ale neuvěřitelně chutné jídlo.

Recept na špagety s medvědím česnekem a krevetami – Zdroj: Ema Schulz

Navíc – hotovo máš za 15 minut. Ideální pro rychlý oběd, romantickou večeři nebo jako „wow“ jídlo pro návštěvu.


Recept na špagety s medvědím česnekem a krevetami:

Ingredience (2 porce):

  • 200 g špaget
  • 200–250 g krevet (čerstvé nebo mražené, oloupané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2–3 stroužky česneku (na tenké plátky)
  • 1/2 malé chilli papričky (čerstvé, nakrájené nadrobno)
  • Sůl a čerstvě drcený pepř podle chuti
  • Hrst čerstvého medvědího česneku (nasekaný)
  • Čerstvá petrželka (nasekaná)
  • Kousek vychlazeného másla
  • Trocha vody z těstovin (cca 2–3 lžíce)

Postup:

1) Uvař špagety
Ve větším hrnci osol vodu a uvař špagety „al dente“ podle návodu na obalu. Před slitím si nech stranou trochu vody z těstovin – budeš ji potřebovat do omáčky.

2) Restování krevet
Na pánvi rozehřej olivový olej. Přidej krevety a restuj je z každé strany asi 1–2 minuty, dokud nezezlátnou.

3) Přidání česneku a chilli
Přidej česnek na plátky, chilli papričku, osol a opepři. Krátce zarestuj, jen dokud česnek lehce nezavoní (nespálit!).

4) Vytvoření omáčky
Podlij trochou vody z těstovin a přidej kousek studeného másla. Promíchej, aby vznikla jemná emulze.

5) Spojení všeho dohromady
Přidej uvařené špagety, nasekaný medvědí česnek a petrželku. Vše dobře promíchej a krátce prohřej, aby se chutě propojily.

Zdroj: Ema Schulz

Servírování:

Podávej ihned, ideálně s plátkem citronu na dochucení a čerstvě strouhaným parmazánem (pokud chceš). Skvěle se hodí i sklenka bílého vína.

Kuřecí řízečky obalené v zakysané smetaně, česneku a cibulce


Tip:

Pokud nemáš medvědí česnek, můžeš ho nahradit rukolou nebo čerstvým špenátem – chuť bude trochu jiná, ale stále skvělá.