Dnešní recept na piškotový dort s tvarohem, skořicí a také smetanou jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Pavly Mrázové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu.
Spojení tvarohu a piškot, které jsou navíc nacucány rumem je silně návykové a jedno sousto vás přenese do říše blaha. Oslovil vás tento dezert? Pojďme si tedy společně přichystat tento výborný nepečený piškotový dort s tvarohem!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento oplatkový dort!
Výborný recept na piškotový dort s tvarohem:
Co budeme potřebovat:
- 250 g tvarohu
- 200 g lučiny
- 400 ml kysané smetany
- 1 žloutek
- cukr podle chuti
- piškoty
- silnější kafe
- špetka rumu
Jak budeme postupovat:
1️⃣ Ve větší mísě smíchejte tvaroh, lučinu, zakysanou smetanu, žloutek a cukr. Vše důkladně promíchejte do hladkého krému.
2️⃣ Dortovou formu vyložte potravinářskou folií pro snadnější vyklopení.
3️⃣ Na dno formy naneste vrstvu krému, poklaďte piškoty.
4️⃣ Kávu smíchejte s rumem a trochou cukru. Každou piškotu jemně pokapejte touto směsí.
5️⃣ Pokračujte ve vrstvení krému a piškotů, dokud nespotřebujete všechny ingredience (obvykle 3-4 vrstvy).
6️⃣ Dort dejte přes noc do lednice, aby ztuhl a chutě se propojily.

💡 Tip na vylepšení:
Dno formy vyložte folií – ztuhlý dort poté snadno vyklopíte vzhůru nohama. Můžete tak dosáhnout i krásného hladkého povrchu.
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Mandarinkový koláč z listového těsta s tvarohovým krémem a mandlemi