Hledáte recept na snadné a nadýchané čokoládové muffiny? Pak vyzkoušejte tyto dvoubarevné muffiny, které kombinují bohatou chuť čokolády a jemnou světlou variantu těsta. Výsledkem jsou krásně nadýchané muffiny, které potěší nejen oči, ale i vaše chuťové buňky. Ideální na oslavy, ke kávě nebo jen tak na sladké potěšení!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Měkoučké dvoubarevné čokoládové muffiny
Co budeme potřebovat:
Na dvoubarevné těsto:
- 2 vejce
- 150 g cukru
- 80 ml oleje
- 180 ml mléka
- 240 g hladké mouky
- 8 g prášku do pečiva
- 20 g holandského kakaa + 3 lžíce mléka (na tmavé těsto)
Na zdobení:
- kvalitní rozpuštěná tmavá čokoláda
Jak budeme postupovat:
🔸 1. Příprava základního těsta
- Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé, nadýchané pěny.
- Přilijte olej, promíchejte a postupně přidávejte mléko. Vše dobře prošlehejte.


🔸 2. Dokončení těsta
- Přisypejte prosátou mouku s práškem do pečiva a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.
- Hotové těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné poloviny vmíchejte kakao rozmíchané se 3 lžícemi mléka.





🔸 3. Plnění muffinů
- Připravte si plech na muffiny s papírovými košíčky.
- Střídavě přidávejte světlé a tmavé těsto, čímž vytvoříte zajímavý dvoubarevný efekt.



🔸 4. Pečení
- Muffiny pečte v předem vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
- Hotové muffiny nechte krátce vychladnout.


🔸 5. Zdobení
- Rozpusťte kvalitní tmavou čokoládu a ozdobte jí povrch muffinů pomocí cukrářského sáčku nebo lžičky.

🔸 Tipy na vylepšení receptu:
- Přidejte do těsta nasekanou kvalitní čokoládu nebo čokoládové kousky pro ještě intenzivnější chuť.
- Muffiny můžete ozdobit nasekanými oříšky, kokosem nebo barevným cukrovým posypem.



Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.