Jablečný dezert z listového těsta s pudinkem a piškoty – jednoduchý a famózní!

Tento dezert je krásným příkladem toho, jak lze z pár běžných surovin vytvořit něco naprosto božského. Kombinace jemného listového těsta, piškotů, šťavnatých jablek a vanilkového pudinku je prostě neodolatelná. Dezert je skvělý jak teplý, tak vychlazený – ideální k odpolední kávě nebo jako sladká tečka po obědě.

Zdroj: Zuzana Faldynová

Co budeme potřebovat:

  • 2 balení listového těsta
  • Dětské kulaté piškoty
  • 4–5 jablek (nastrouhaných)
  • Cukr krupice dle chuti
  • Mletá skořice
  • 3 sáčky vanilkového pudinku
  • 1 litr mléka (na uvaření pudinku podle návodu)

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si připravíme vanilkový pudink – v litru mléka uvaříme tři sáčky pudinku podle návodu na obalu a necháme jej lehce vychladnout, aby nebyl úplně tekutý. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dle chuti je osladíme cukrem a ochutíme mletou skořicí.

2) Připravíme si plech (nejlépe hlubší) a jeho dno vyložíme prvním rozváleným plátem listového těsta. Na těsto poklademe v jedné vrstvě piškoty. Na piškoty rozprostřeme vrstvu nastrouhaných jablek a zalijeme připraveným pudinkem. Povrch zarovnáme a přikryjeme druhým plátem listového těsta, který na několika místech propícháme vidličkou, aby se při pečení netvořily bubliny.

3) Předehřejeme troubu na 180 °C a dezert pečeme dozlatova, přibližně 30–40 minut, dokud povrch nebude krásně narůžovělý a křupavý.

Vyzkoušejte také:

Máte chuť na něco vláčného a kakaového? Vyzkoušejte Buchtu Peřinu s tvarohovou mřížkou!

Už jste dnes měli něco sladkého? Kakaová roláda s tvarohovým krémem je skvělá volba!

Hrnečkový jablečný koláč – jednoduchý a voňavý moučník z pár surovin

Podávání:
Po upečení necháme dezert lehce vychladnout a poté krájíme na řezy. Výborný je i druhý den, kdy chutě krásně prolnou. Podávat můžete se šlehačkou nebo jen tak samotné.

Tip:
Pokud máte rádi výraznější chuť, můžete do jablek přidat trochu citronové šťávy nebo rozinek.