Masové čínské placičky s bramborovou kaší – křupavé, šťavnaté a plné chuti

Pokud hledáte inspiraci na rychlý a neotřelý oběd nebo večeři, tyto masové čínské placičky vás určitě nadchnou. Jsou jednoduché na přípravu, plné exotického koření a dokonale se hodí k jemné bramborové kaši. Tajemství spočívá v marinování masa – čím déle, tím lépe. Hotové placičky jsou na povrchu krásně křupavé a uvnitř šťavnaté. Ideální domácí pochoutka, kterou si zamiluje celá rodina.

Zdroj: Jana Zajícová Lakoštíková

Co budeme potřebovat:

  • vepřová kotleta nebo kuřecí prsa (nakrájené na tenké nudličky)
  • 4–5 vajec
  • 100 ml oleje
  • sójová omáčka
  • koření na čínu
  • sušený česnek
  • mletá sladká paprika
  • černý pepř
  • chilli vločky (dle chuti)
  • sůl
  • solamyl (bramborový nebo kukuřičný škrob)

Příloha:

  • jemná bramborová kaše s máslem a mlékem

Jak budeme postupovat:

1) Maso nakrájejte na tenké nudličky a vložte do větší mísy. Přidejte vejce, olej, sójovou omáčku, koření na čínu, sušený česnek, papriku, pepř, případně i chilli vločky, trochu soli a solamyl. Vše důkladně promíchejte, aby se maso obalilo a směs získala hustější konzistenci.

2) Ideálně nechte maso marinovat alespoň několik hodin, nejlépe však přes noc v lednici – chutě se tak krásně propojí a placičky budou ještě lahodnější.

3) Rozpalte pánev s vyšší vrstvou oleje. Pomocí lžíce nabírejte směs a vkládejte ji do pánve – tvořte menší placičky. Smažte z obou stran dozlatova, dokud nebudou křupavé a maso propečené.

4) Mezitím si připravte bramborovou kaši. Uvařené brambory rozmačkejte s teplým mlékem a máslem do jemna a dochuťte solí.

Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce se žampiony a česnekem

Servírování:

Masové čínské placičky podávejte s kopečkem krémové bramborové kaše a třeba i s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátkem. Jsou výborné i studené, takže se hodí i do krabičky na cesty nebo do práce.

Tipy:
✔ Pro výraznější chuť přidejte do marinády zázvor nebo pár kapek sezamového oleje.
✔ Místo bramborové kaše můžete placičky podávat s rýží nebo hranolkami.