Grilovaná kuřecí prsa s houbami a kurkumovými brambory

Pokud hledáte lehký a přitom chuťově výjimečný oběd, zkuste tento recept na šťavnatá kuřecí prsa grilovaná na ghí másle, podušená s houbami a podávaná s voňavými kurkumovými bramborami. Díky jednoduché přípravě a výrazné chuti si jej zamilujete hned napoprvé.

Zdroj: Ivana Černá

Co budeme potřebovat:

  • 2 kuřecí prsa
  • 1–2 lžíce ghí másla
  • sůl
  • kmín
  • mletý pepř
  • 150 ml drůbežího vývaru
  • 200 g žampionů nebo lesních hub (nakrájených na plátky)

Na přílohu:

  • 600 g brambor
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl
  • 1 lžíce másla nebo oleje

Jak budeme postupovat:

1) Kuřecí prsa důkladně očistíme, osolíme a opepříme. Na grilovací pánvi rozehřejeme ghí máslo a maso z obou stran orestujeme dozlatova. Jakmile jsou prsa krásně zatáhnutá, přendáme je do zapékací nádoby.

2) Podlijeme malým množstvím drůbežího vývaru, přidáme plátky čerstvých hub nebo žampionů, ochutíme kmínem a podle potřeby ještě lehce dosolíme a dopepříme. Přiklopíme nebo zakryjeme alobalem a dusíme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 25–30 minut, dokud maso nezměkne a houby nezískají plnou chuť.

3) Mezitím si připravíme přílohu. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Po scezení je promícháme s kouskem másla a přidáme kurkumu, která bramborám dodá nejen krásnou barvu, ale i jemnou chuť a příjemné aroma.

Vyzkoušejte také:

Připravte si luxusní roštěnou na způsob Stroganova s rýží

Minutkové kuřecí stehenní kousky v ústřičné omáčce se sušenými rajčaty

Na talíř servírujeme šťavnaté kuřecí prso s voňavými houbami a výpekem. Jako přílohu přidáme sypané kurkumové brambory. Výsledkem je výtečný oběd, který v sobě spojuje jednoduchost, zdraví a lahodnou chuť.