Dýňovo-jablkové bochánky s kefírovým těstem

Začněte svůj den zdravě a chutně s těmito dýňovo-jablkovými bochánky, které vás okouzlí svou jemnou chutí a vláčným kefírovým těstem. Díky kombinaci nasládlé dýně, osvěžujícího jablka a lehkého kefíru jsou nejen skvělou volbou ke snídani, ale i výživnou svačinou plnou vlákniny.

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodnou snídani!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Křehké dýňovo-jablkové bochánky s jemným kefírovým těstem: Skvělá snídaně na stole!
Zdroj: retete-usoare.eu

Dýňovo-jablkové bochánky s kefírovým těstem

Co budeme potřebovat:

Hlavní ingredience:

  • 250 g dýně (nastrouhané)
  • 1 jablko (nastrouhané i se slupkou)
  • 2 vejce + špetka soli
  • 5 g vanilkového cukru
  • 80 g třtinového cukru
  • 150 ml kefíru (lze nahradit přírodním jogurtem nebo zakysaným mlékem)
  • 150 g hladké mouky
  • 5 g prášku do pečiva

Na smažení:

40 ml slunečnicového oleje


Jak budeme postupovat:

➊ Příprava dýně a jablka

  • Dýni oloupejte, nakrájejte na menší kusy a nastrouhejte na jemném struhadle.
  • Jablko dobře omyjte a také nastrouhejte i se slupkou, aby si zachovalo vlákninu.
Křehké dýňovo-jablkové bochánky s jemným kefírovým těstem: Skvělá snídaně na stole!
Zdroj: retete-usoare.eu

➋ Míchání těsta

  • V míse smíchejte nastrouhanou dýni a jablko.
  • V jiné misce vyšlehejte vejce se špetkou soli, vanilkovým cukrem a třtinovým cukrem, dokud směs nezesvětlá.
  • Přidejte kefír a dobře promíchejte, aby se chutě spojily.
Křehké dýňovo-jablkové bochánky s jemným kefírovým těstem: Skvělá snídaně na stole!
Zdroj: retete-usoare.eu
Křehké dýňovo-jablkové bochánky s jemným kefírovým těstem: Skvělá snídaně na stole!
Zdroj: retete-usoare.eu

➌ Spojení suchých a mokrých ingrediencí

  • Mouku prosejte s práškem do pečiva a postupně ji vmíchejte do těsta.
  • Míchejte, dokud nevznikne hladké, lehce husté těsto.
Křehké dýňovo-jablkové bochánky s jemným kefírovým těstem: Skvělá snídaně na stole!
Zdroj: retete-usoare.eu

➍ Smažení bochánků

  • Na pánvi rozehřejte olej.
  • Lžící nabírejte těsto a tvarujte malé bochánky.
  • Smažte na středním ohni z obou stran, dokud nezezlátnou (cca 2–3 minuty na každé straně).
Křehké dýňovo-jablkové bochánky s jemným kefírovým těstem: Skvělá snídaně na stole!
Zdroj: retete-usoare.eu

➎ Dokončení a servírování

  • Po usmažení je nechte okapat na papírové utěrce.
  • Podávejte teplé, ideálně s jogurtem, javorovým sirupem nebo domácí marmeládou.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.

Stačí Vám jen 2 jablka a vejce – chutné jablečné placičky