Začněte svůj den zdravě a chutně s těmito dýňovo-jablkovými bochánky, které vás okouzlí svou jemnou chutí a vláčným kefírovým těstem. Díky kombinaci nasládlé dýně, osvěžujícího jablka a lehkého kefíru jsou nejen skvělou volbou ke snídani, ale i výživnou svačinou plnou vlákniny.
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodnou snídani!

Dýňovo-jablkové bochánky s kefírovým těstem
Co budeme potřebovat:
Hlavní ingredience:
- 250 g dýně (nastrouhané)
- 1 jablko (nastrouhané i se slupkou)
- 2 vejce + špetka soli
- 5 g vanilkového cukru
- 80 g třtinového cukru
- 150 ml kefíru (lze nahradit přírodním jogurtem nebo zakysaným mlékem)
- 150 g hladké mouky
- 5 g prášku do pečiva
Na smažení:
40 ml slunečnicového oleje
Jak budeme postupovat:
➊ Příprava dýně a jablka
- Dýni oloupejte, nakrájejte na menší kusy a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Jablko dobře omyjte a také nastrouhejte i se slupkou, aby si zachovalo vlákninu.

➋ Míchání těsta
- V míse smíchejte nastrouhanou dýni a jablko.
- V jiné misce vyšlehejte vejce se špetkou soli, vanilkovým cukrem a třtinovým cukrem, dokud směs nezesvětlá.
- Přidejte kefír a dobře promíchejte, aby se chutě spojily.


➌ Spojení suchých a mokrých ingrediencí
- Mouku prosejte s práškem do pečiva a postupně ji vmíchejte do těsta.
- Míchejte, dokud nevznikne hladké, lehce husté těsto.

➍ Smažení bochánků
- Na pánvi rozehřejte olej.
- Lžící nabírejte těsto a tvarujte malé bochánky.
- Smažte na středním ohni z obou stran, dokud nezezlátnou (cca 2–3 minuty na každé straně).

➎ Dokončení a servírování
- Po usmažení je nechte okapat na papírové utěrce.
- Podávejte teplé, ideálně s jogurtem, javorovým sirupem nebo domácí marmeládou.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.