Krok za krokem k marinovaným kotletám v těstíčku s hranolkami

Hledáte něco, co by posunulo vaše kulinářské dovednosti na novou úroveň? Co takhle vepřové kotlety, které nejsou jen obyčejné, ale marinované a navíc obalované v pikantním těstíčku? Spolu s hranolkami je to dokonalý recept pro víkendovou hostinu nebo rodinný oběd.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zdroj: Katka Kačka Suchá

Marinované vepřové kotlety v pikantním těstíčku

Co budeme potřebovat:

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • 2 vejce
  • Solamyl na obalení
  • 2 PL pikantní hořčice
  • 2-3 PL kečupu (spíš pálivý)
  • Sůl, mletý černý pepř
  • Mletá pálivá paprika
  • Chilli
  • Worcester nebo sojová omáčka dle chuti
  • 5-6 stroužků česneku

Jak budeme postupovat:

1. Příprava Marinády: V míse smícháme všechny ingredience kromě kotlet a vytvoříme hustší těstíčko.

2. Marinování Kotlet: Kotlety zlehka naklepeme a ponoříme je do připravené marinády. Ideálně necháme přes noc, ale lze je nechat v lednici i 2 dny. Budou pak ještě lepší.

3. Smažení: Kotlety vytáhneme z marinády a smažíme na pánvi na rozehřátém oleji. Pečeme zvolna, aby byly kotlety hezky propečené.

A voila! Nyní máte nádherně marinované kotlety v pikantním těstíčku, které jsou dokonale křehké a plné chuti. Podávejte s hranolkami a třeba i se salátem pro komplexní gastronomický zážitek.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Zapomeňte na mleté ​​maso a vepřové kotlety: Připravte si tyto gyros kotlety, které jsou ještě chutnější