Rychlá buchta s ovocem a pudinkem – jednoduchý a lahodný dezert

Pokud hledáte snadný a chutný dezert, který zvládnete během chvilky, pak je tato rychlá buchta s ovocem a pudinkem ideální volbou. Díky vláčnému těstu, svěžímu ovoci a jemnému pudinkovému krému se stane oblíbenou sladkou pochoutkou pro celou rodinu. Navíc ji můžete přizpůsobit podle sezónního ovoce nebo vlastní chuti.

Zdroj: primainspirace.cz

Co budeme potřebovat?

Na těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek slunečnicového oleje
  • Nastrouhaná citronová kůra
Zdroj: primainspirace.cz

Na dokončení:

  • Libovolné ovoce (např. broskve, banány)
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 500 ml mléka (dle návodu na pudinku)
  • Cukr dle chuti
  • Čokoládová poleva
Zdroj: primainspirace.cz

Jak budeme postupovat?

1) V míse smícháme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Přidáme vejce, mléko, olej a nastrouhanou citronovou kůru. Vše důkladně promícháme, dokud nezískáme hladké a vláčné těsto. Mezitím si předehřejeme troubu na 150 °C a připravíme si plech, který vymažeme a vysypeme moukou. Hotové těsto nalijeme na plech a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 25–30 minut, dokud buchta nezezlátne.

2) Jakmile je korpus upečený, necháme ho lehce vychladnout. Poté na něj poklademe nakrájené ovoce, například broskve nebo banány, které dodají buchtě svěží chuť a jemnost.

Zdroj: primainspirace.cz
Zdroj: primainspirace.cz

3) Mezitím si připravíme vanilkový pudink podle návodu na obalu – smícháme pudinkový prášek s mlékem a cukrem a za stálého míchání uvaříme do zhoustnutí. Ještě teplý pudink rovnoměrně nalijeme na povrch buchty s ovocem, aby se dobře spojil s těstem a dodal mu jemnou texturu.

Zdroj: primainspirace.cz

4) Na závěr buchtu pocákáme rozpuštěnou čokoládovou polevou, která dodá dezertu lahodnou sladkou tečku. Hotovou buchtu necháme vychladnout, aby pudink i čokoládová poleva dobře zatuhly. Poté můžeme servírovat a vychutnat si tento jednoduchý a chutný dezert.

Zdroj: primainspirace.cz

Tipy:

  • Různé druhy ovoce: Místo broskví a banánů můžete použít i jiné druhy ovoce, jako jsou jahody, meruňky nebo maliny.
  • Obměna pudinku: Pokud chcete změnu, vyzkoušejte čokoládový nebo karamelový pudink namísto vanilkového.
  • Zdravější varianta: Cukr můžete nahradit medem nebo jiným sladidlem a použít celozrnnou mouku pro zdravější alternativu.
  • Dokonalá konzistence: Pro ještě jemnější chuť můžete do těsta přidat trochu zakysané smetany nebo jogurtu.

Závěr

Rychlá buchta s ovocem a pudinkem je skvělým řešením, pokud chcete připravit chutný a jednoduchý dezert. Díky vláčnému těstu, krémovému pudinku a čokoládové polevě si ji oblíbí celá rodina. Vyzkoušejte tento recept a potěšte své blízké sladkou dobrotou, která nikdy neomrzí.