Tyto zapečené cuketové plátky s křupavou parmazánovou krustou jsou skvělou volbou pro lehký a chutný snack nebo přílohu. Díky kombinaci jemné cukety, aromatických bylinek a lahodného parmazánu získáte skvěle vyváženou chuť, kterou doplňuje osvěžující jogurtový dip.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zapečené cuketové plátky s parmazánovou krustou a jogurtovým dipem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 4 střední cukety
- olivový olej (na potření)
Na obalování:
- 1 šálek strouhanky
- 1 šálek parmazánu
- sůl (podle chuti)
- sušené oregano (podle chuti)
- čerstvá bazalka (podle chuti)
- 2 stroužky česneku
Dip:
- 1 šálek bílý jogurt
- sůl (podle chuti)
- černý mletý pepř (podle chuti)
- 1 stroužek česneku
- čerstvý koriandr (podle chuti)
Jak budeme postupovat:
1. Příprava cuket: Nakrájejte cukety na silnější plátky a rozložte je rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem s malými mezerami mezi nimi a každý plátek potřete jemně olivovým olejem.



2. Připravte si hlubší talíř nebo misku, nasypejte do ní strouhanku, přisypejte strouhaný parmazán, sůl a sušené oregano. Dále vsypejte nasekanou čerstvou bazalku a ochuťte prolisovaným česnekem. Směs důkladně promíchejte, aby se všechny chutě propojily.

3. Poté obalte každý plátek cukety ve vzniklé směsi, ale můžete je ještě potřít olivovým olejem a opatrně je přeneste na druhý plech vyložený pečicím papírem.



4. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut 180 °C, dokud nejsou zlatavé a křupavé.

5. Příprava dipu: Do misky nalijte bílý jogurt, osolte a opepřete. Dále přidejte prolisovaný česnek, vsypejte nasekaný čerstvý koriandr a vše promíchejte dohladka.


6. Podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.


Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.