Připravte si kuřecí řízky v bylinkovém těstě

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na kuřecí řízky v bylinkovém těstě. Jemné, měkké a křupavé. Jednoduchá večeře na stole!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Připravte si kuřecí řízky v bylinkovém těstě
Zdroj: smakinatalerzu.pl

Kuřecí řízky v bylinkovém těstě

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 2 vejce
  • 4-5 lžic bramborové mouky
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 2 kuřecí prsa

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Vejce smíchejte s moukou, pak přidejte rozdrcený česnek, dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným tymiánem a sušenou majoránkou – promíchejte.

2. Omyté a osušené maso rozdělte na menší porce, poté smíchejte s připraveným těstem a uložte do lednice alespoň na hodinu.

3. Potom maso vyjměte z lednice a na pánvi s rozehřátým olejem – smažte z obou stran dozlatova dokřupava.

4. Po usmažení je podávejte s láskou, velkou chutí a také s přílohou, kterou máte rádi.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Pokud hledáte další slanou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:

Kuřecí prsa v hořčičné marinádě, která chutnají naprosto božsky