Vyzkoušejte tento skvělý recept na pikantní kuřecí maso na čínský způsob

Pokud máte rádi rychlá a chutná jídla inspirovaná asijskou kuchyní, tento recept na pikantní kuřecí maso na čínský způsob je přesně pro vás. Jemné kuřecí nudličky jsou dokonale ochucené směsí sójové omáčky, zázvoru, česneku a pikantních chilli vloček, zatímco med nebo cukr dodá pokrmu vyváženou sladko-slanou chuť. Díky rychlé přípravě je ideální pro dny, kdy chcete připravit něco lahodného a výjimečného bez zbytečného času stráveného v kuchyni.

Zdroj: youtube.com/Spice Eats

Co budeme potřebovat?

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou nebo stehen bez kůže
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička škrobu (kukuřičný nebo bramborový)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička zázvoru (čerstvého nebo sušeného)
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • ½ lžičky chilli vloček (dle chuti)
  • 1 lžíce medu nebo cukru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička sezamového oleje (volitelné)
  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 jarní cibulka na ozdobu
  • Sezamová semínka na posypání

Jak budeme postupovat?

1) Nejprve si připravíme maso. Kuřecí prsa nebo stehna nakrájíme na tenké nudličky a smícháme je se sójovou omáčkou a škrobem. Díky tomu bude maso krásně křehké a omáčka se na něm dobře zachytí. Necháme marinovat alespoň 20 minut, aby se chutě dostatečně propojily.

2) Mezitím si připravíme omáčku. V malé misce smícháme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, mletou papriku, chilli vločky, med (nebo cukr) a sezamový olej. Tato směs vytvoří základní chuť celého pokrmu a zajistí skvělou rovnováhu mezi sladkostí a pikantností.

3) Na pánvi nebo ve woku rozehřejeme rostlinný olej a přidáme marinované kuřecí maso. Rychle ho osmahneme na vyšší teplotě, dokud nebude zlatavé a křehké. Poté přidáme nakrájenou červenou papriku a restujeme dalších 2–3 minuty, aby změkla, ale stále si zachovala svou křupavost.

4) Jakmile je maso téměř hotové, přilijeme připravenou omáčku a dobře promícháme. Necháme ještě asi 2 minuty probublávat, aby se chutě dokonale spojily a omáčka se pěkně zahustila.

5) Nakonec hotový pokrm posypeme sezamovými semínky a nasekanou jarní cibulkou, které dodají pokrmu svěžest a křupavost. Podáváme nejlépe s rýží nebo nudlemi, které krásně nasáknou omáčku a doplní chuť celého jídla.

Vyzkoušejte také:

Kuřecí stehna se zeleninou a těstovinami z jedné pánve


Tipy:

  • Výběr masa: Pokud preferujete šťavnatější variantu, zkuste použít kuřecí stehna místo prsou.
  • Pikantnost: Pokud máte rádi výraznější chuť, přidejte více chilli vloček nebo špetku pálivé papriky.
  • Křupavé maso: Chcete-li získat křupavou strukturu, můžete maso nejprve lehce osmažit ve škrobu a až poté restovat s omáčkou.
  • Zeleninová variace: Do směsi můžete přidat i další druhy zeleniny, například brokolici, cuketu nebo mrkev.
  • Bezlepková verze: Použijte tamari místo klasické sójové omáčky a bezlepkový škrob.

Závěr

Pikantní kuřecí maso na čínský způsob je jednoduchý, ale přitom chuťově výrazný pokrm, který si zamilujete. Kombinace jemně opečeného kuřecího masa, aromatického koření a sladko-slané omáčky dělá z tohoto jídla skvělou volbu pro rychlý oběd nebo večeři. Jeho příprava nezabere mnoho času, a přitom výsledek chutná jako z asijské restaurace.

Vyzkoušejte tento recept a překvapte svou rodinu nebo přátele autentickým domácím pokrmem inspirovaným čínskou kuchyní. Dobrou chuť!