Vyzkoušejte tento skvělý recept na pikantní kuřecí maso na čínský způsob

Pokud máte rádi rychlá a chutná jídla inspirovaná asijskou kuchyní, tento recept na pikantní kuřecí maso na čínský způsob je přesně pro vás. Jemné kuřecí nudličky jsou dokonale ochucené směsí sójové omáčky, zázvoru, česneku a pikantních chilli vloček, zatímco med nebo cukr dodá pokrmu vyváženou sladko-slanou chuť.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.


Zdroj: youtube.com/Spice Eats

Kuřecí maso na čínský způsob

Co budeme potřebovat:

  • 500 g kuřecích prsou nebo stehen bez kůže
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička škrobu (kukuřičný nebo bramborový)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička zázvoru (čerstvého nebo sušeného)
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • ½ lžičky chilli vloček (dle chuti)
  • 1 lžíce medu nebo cukru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička sezamového oleje (volitelné)
  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 jarní cibulka na ozdobu
  • Sezamová semínka na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Nejprve si připravíme maso. Kuřecí prsa nebo stehna nakrájíme na tenké nudličky a smícháme je se sójovou omáčkou a škrobem. Díky tomu bude maso krásně křehké a omáčka se na něm dobře zachytí. Necháme marinovat alespoň 20 minut, aby se chutě dostatečně propojily.

2. Mezitím si připravíme omáčku. V malé misce smícháme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, mletou papriku, chilli vločky, med (nebo cukr) a sezamový olej. Tato směs vytvoří základní chuť celého pokrmu a zajistí skvělou rovnováhu mezi sladkostí a pikantností.

Přírodní kuřecí plátek s omáčkou a opečenými bramborami – jednoduché a chutné jídlo

3. Na pánvi nebo ve woku rozehřejeme rostlinný olej a přidáme marinované kuřecí maso. Rychle ho osmahneme na vyšší teplotě, dokud nebude zlatavé a křehké. Poté přidáme nakrájenou červenou papriku a restujeme dalších 2–3 minuty, aby změkla, ale stále si zachovala svou křupavost.

4. Jakmile je maso téměř hotové, přilijeme připravenou omáčku a dobře promícháme. Necháme ještě asi 2 minuty probublávat, aby se chutě dokonale spojily a omáčka se pěkně zahustila.

5. Nakonec hotový pokrm posypeme sezamovými semínky a nasekanou jarní cibulkou, které dodají pokrmu svěžest a křupavost. Podáváme nejlépe s rýží nebo nudlemi, které krásně nasáknou omáčku a doplní chuť celého jídla.

Vyzkoušejte také:

Kuřecí stehna se zeleninou a těstovinami z jedné pánve


Tipy:

  • Výběr masa: Pokud preferujete šťavnatější variantu, zkuste použít kuřecí stehna místo prsou.
  • Pikantnost: Pokud máte rádi výraznější chuť, přidejte více chilli vloček nebo špetku pálivé papriky.
  • Křupavé maso: Chcete-li získat křupavou strukturu, můžete maso nejprve lehce osmažit ve škrobu a až poté restovat s omáčkou.
  • Zeleninová variace: Do směsi můžete přidat i další druhy zeleniny, například brokolici, cuketu nebo mrkev.
  • Bezlepková verze: Použijte tamari místo klasické sójové omáčky a bezlepkový škrob.

Závěr

Pikantní kuřecí maso na čínský způsob je jednoduchý, ale přitom chuťově výrazný pokrm, který si zamilujete. Kombinace jemně opečeného kuřecího masa, aromatického koření a sladko-slané omáčky dělá z tohoto jídla skvělou volbu pro rychlý oběd nebo večeři. Jeho příprava nezabere mnoho času, a přitom výsledek chutná jako z asijské restaurace.

Vyzkoušejte tento recept a překvapte svou rodinu nebo přátele autentickým domácím pokrmem inspirovaným čínskou kuchyní. Dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Rychlá a chutná kuřecí směs inspirovaná čínskou kuchyní – Perfektní volba pro rychlou večeři či oběd