Tenhle recept na kynuté buchty s vanilkovým krémem, čokoládou, jablečným džemem a mandlovými lupínky je dokonalou kombinací jemnosti a sladkosti. Nadýchané brioškové těsto, plněné hedvábně hladkým vanilkovým krémem a čokoládovými lupínky, je pečlivě upečeno dozlatova a ozdobeno lesklou vrstvou jablečného džemu a křupavými mandlovými lupínky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Kynuté buchty s vanilkovým krémem, čokoládou, džemem a mandlovými lupínky
Co budeme potřebovat:
Kvásek + těsto:
- 200 ml vlažného mléka
- 30 g cukru
- 7 g sušeného droždí
- 300 g univerzální mouky
- 2 g soli
- 5 g vanilkový cukr
- 1 vejce
- 30 g rozpuštěné máslo
Krém:
- 60 g cukru
- 1 vejce
- 30 g kukuřičný škrob
- 300 ml mléka
- 5 g vanilkový cukr
- 20 g máslo
Ostatní:
- 60 g čokoládové mini lupínky
- 1 žloutek + 10 ml mléka (na potírání)
- jablečný džem (na závěrečné potírání)
- mandlové lupínky (na zdobení)
- moučkový cukr (na závěrečné posypání)
Jak budeme postupovat:
1. Příprava kvásku: Do malé misky nalijte vlažné mléko, přisypejte cukr a vsypejte sušené droždí. Jemně promíchejte a misku přikryjte utěrkou. Nechejte kvásek 15 minut odpočívat, dokud nevykyne a nezačne pěnit.

2. Příprava těsta: Do velké mísy nasypejte univerzální mouku, přidejte sůl a přisypte vanilkový cukr. Do suchých ingrediencí přilijte kvásek, vlijte vejce a rozpuštěné máslo. Těsto ručně nebo pomocí hnětacího háku vypracujte, až bude hladké a pružné. Zakryjte mísu utěrkou a nechejte těsto kynout 45 minut na teplém místě.




3. Příprava krému: V malé misce vyšlehejte vejce, cukr a kukuřičný škrob a přilijte 100 ml mléka. V hrnci ohřejte 200 ml mléka na středním ohni a jakmile je mléko teplé, pomalu přilévejte směs. Neustále míchejte, dokud směs nezhoustne, poté odstavte krém z ohně, vsypejte vanilkový cukr a vmíchejte máslo. Krém dobře promíchejte a nechejte vychladnout.



4. Vykynuté těsto rozdělte na dvě stejné části a každou vyválejte do obdélníkového tvaru.
Na střed prvního plátu těsta rozetřete 1/2 připraveného krému a posypejte mini čokoládovými lupínky. Přeložte okraje přes náplň, dobře přitlačte a stejný postup zopakujte s druhým plátem těsta.





5. Následně oba pláty nakrájejte na 4 stejně velké díly. Poté je položte na plech vyložený pečícím papírem pěkně vedle sebe s mezerami mezi sebou. Přikryjte utěrkou a nechejte 20 minut odpočívat.


6. Mezitím žloutek smíchejte s mlékem a touto směsí potřete vršky buchet, aby po upečení získaly zlatavou barvu.

7. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C dozlatova. Po upečení jejich povrch potřete jablečným džemem, aby se lesklo. Ozdobte mandlovými lupínky a lehce poprašte prosátým moučkovým cukrem.



8. Podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.


Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.