Vepřová panenka s omáčkou s nakládaným zeleným pepřem je luxusní pokrm, který vás okouzlí svou komplexní chutí a texturou. Ačkoli je tento recept vynikající pro speciální příležitosti, jeho příprava je překvapivě rychlá a jednoduchá.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová panenka s omáčkou s nakládaným zeleným pepřem
Co budeme potřebovat:
- Vepřová panenka
- Malá cibulka
- Nakládaný zelený pepř (1 lžíce)
- Oříšek másla
- Koňak
- Voda
- Smetana ke šlehání
Jak budeme postupovat:
1. Příprava masa: Osmažte plátky panenky na steakové pánvi, přendejte je na teflonový talíř a dodělejte ještě 1 minutu v mikrovlnce na programu CRISP.
2. Omáčka: Šťávu z masa přelijte na menší pánvičku a přidejte oříšek másla.
3. Cibulka: Na máslu osmažte na kostičky nakrájenou malou cibulku.
4. Přidání pepře: Přidejte lžíci nakládaného zeleného pepře a smažte ho asi půl minuty.
5. Koňak a Flambování: Přilijte trochu koňaku a nechte flambovat, až se koňak zredukuje.
6. Zakrytí a dušení: Udusit poklicí, přidat trochu vody a smetanu ke šlehání.
7. Zredukování a dochucení: Nechte omáčku zredukovat a osolte. Výpek z panenky omáčku krásně ochutí.
Recept na vepřovou panenku s omáčkou s nakládaným zeleným pepřem je jedním z těch, které vám nabídnou gurmánský zážitek, aniž byste museli strávit celý den v kuchyni. Kombinace různých chutí a technik, jako je flambování s koňakem, dodá vašemu pokrmu extra “něco”, co vaše hosty nebo rodinu určitě ohromí. Určitě stojí za to tento recept vyzkoušet a užít si jedinečnou směsici chutí a aromat! Dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pokud hledáte další inspirace na vepřové pochoutky, doporučujeme vám prohlédnout i tyto recepty:
- Tato vepřová kýta na hořčici s bramborovým knedlíkem je dokonalý oběd pro celou rodinu
- Moravský vepřový plátek na pivu s česnekem a hořčicí: Dokonalý oběd s pečenými bramborami
- Tip na nedělní oběd: Vepřová krkovice na žampionech