Pokud hledáte recept na pokrm, který je sytý, plný chutí a připomíná tradiční domácí kuchyni, kuřecí paprikáš s noky je to pravé! Tato lahodná kombinace šťavnatého kuřecího masa, jemné smetanové omáčky a nadýchaných noků je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Připravte si tuto klasiku snadno a rychle podle našeho podrobného receptu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tradiční kuřecí paprikáš s noky
Co budeme potřebovat:
Ingredience na maso:
- Kuřecí maso (stehýnka a křidélka) 1,5 kg
- Cibule 2 ks
- Kapie (červená paprika) 2-3 ks
- Česnek 8-10 stroužků
- Nakrájená rajčata 600 g (konzerva)
- Bobkový list 3 ks
- Mletá sladká paprika 3 lžičky
- Smetana ke šlehání 200 ml
- Sušený tymián
- Sůl a pepř
Ingredience na noky:
- Hladká mouka 220 g
- Vejce 3 ks
- Olej 50 ml
- Sůl
Jak budeme postupovat:
Příprava masa:
1. Omyjte a očistěte kuřecí maso (asi 6 stehýnek a 6 křidélek). Maso osušte papírovou utěrkou.
2. V hrnci rozehřejte 50 ml oleje a maso na něm ze všech stran orestujte do zlatova (asi 10 minut).
3. Orestované maso vyjměte a dejte stranou.
4. Nakrájejte na kostičky cibuli, česnek a kapii.
5. Do stejného hrnce, kde jste restovali maso, přidejte cibuli, česnek a kapii a vše restujte přibližně 5 minut.
6. Přidejte sušený tymián, bobkový list a mletou papriku.
7. Promíchejte a nechte krátce (1-2 minuty) rozvonět.
8. Do směsi přidejte nakrájená rajčata z konzervy, osolte a opepřete.
9. Promíchejte a vložte zpět kuřecí maso.
10. Zalijte 800 ml vody, zakryjte poklicí a vařte na mírném ohni přibližně 30 minut.
Příprava noků:
1. V míse rozšlehejte vejce.
2. Postupně přidávejte mouku a sůl (ve dvou až třech dávkách).
3. Po druhé dávce mouky přidejte 50 ml oleje a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.
4. V hrnci přiveďte vodu k varu. Když voda začne vřít, snižte teplotu.
5. Vezměte čajovou lžičku a podržte ji několik sekund ve vroucí vodě.
6. Pak lžičkou nabírejte těsto a tvořte noky.
7. Noky vložte do vroucí vody a vařte 2-3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
8. Uvařené noky vyjměte děrovanou lžící a nechte okapat.
Dokončení jídla:
1. Po 30 minutách vaření přidejte do hrnce 200 ml smetany. Promíchejte a vařte dalších 5 minut.
2. Nakonec přidejte noky do hrnce.
3. Přiveďte k varu a poté vypněte plamen.
4. Nechte paprikáš odpočívat 10 minut.
5. Podávejte teplé, případně ozdobené čerstvě nasekanou petrželkou.
Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
VIDEO NÁVOD:
Pokud hledáte další inspirace na pochoutky, doporučujeme vám prohlédnout i tyto recepty:
- Zdravé a chutné: Kuře na paprice s těstovinou
- Dýňové noky: Podzimní kouzlo na vašem talíři!
- Voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem