Nepečený jahodový dort s banány a sušenkovým základem

Tento nepečený jahodový dortbanány a sušenkovým základem je dokonalou kombinací lehkosti, svěžesti a sladkého potěšení. Příprava je jednoduchá a výsledek potěší každého – stačí ho vychladit v lednici a užít si osvěžující pochoutku!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Nepečený jahodový dort s banány a sušenkovým základem

Nepečený jahodový dort s banány a sušenkovým základem

Co budeme potřebovat:

  • Sušenky 300 g
  • Máslo 120 g
  • Banány 2 ks
  • Jahody na krém 550 g
  • Jahody na ozdobu 150 g
  • Želatina (plátky) 20 g
  • Krémový jogurt (5 % tuku) 600 g
  • Cukr 110 g
  • Mandlové lupínky na ozdobu

Jak budeme postupovat:

Příprava základu:

1. Rozdrťte sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem.

2. Sušenkovou směs rovnoměrně vtlačte na dno dortové formy (průměr 24 cm) pomocí dna sklenice. Vložte do lednice a nechte ztuhnout.

Příprava jahodového krému:

3. Omyjte a nakrájejte jahody na malé kousky.

4. Vložte je do hrnce spolu s cukrem a za stálého míchání zahřívejte.

5. Po několika minutách jahody pustí šťávu a vytvoří hustou směs.

6. Smíchejte vzniklou jahodovou směs s krémovým jogurtem a připravenou želatinou (podle návodu na obalu).

Skládání dortu:

7. Na sušenkový základ položte kolečka banánů v jedné vrstvě.

8. Poté nalijte připravený jahodový krém na banány.

9. Dort vložte do lednice a nechte chladit 5-6 hodin, ideálně přes noc.

Dokončení:

10. Vyjměte dort z formy a ozdobte jej čerstvými jahodami a mandlovými lupínky.

Servírování:

11. Podávejte vychlazené. Pamatujte, že sladkosti je třeba konzumovat s mírou!

Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

VIDEO NÁVOD:

Určitě vyzkoušejte:

Jahodové šlehačkové pokušení s mascarpone v listovém těstě