Harlekýn na plech – skvělý dezert pro odpolední kávu

Harlekýn na plech je sladký dezert, který se skládá z dvou vrstev křehkého korpusu a vrstvy krémového náplně. Výsledný dezert se poté ozdobí pařížskou a světlou šlehačkou.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
harlekýn na plech – skvělý dezert pro odpolední kávu
Zdroj: Lucie Rakušanová

Harlekýn na plech – skvělý dezert

Co budeme potřebovat:

Suroviny pro korpus:

  • 5 vejce (oddělené na bílky a žloutky)
  • 250 g cukru
  • 100 ml vlažné vody
  • 100 ml oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g hladké mouky

Jak budeme postupovat:

Postup pro korpus:

1. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Vejce oddělte na bílky a žloutky.

3. Bílky ušlehejte do pevného sněhu.

4. Do žloutků přidejte cukr a šleháním je napěňte.

5. Přidejte vlažnou vodu a olej a důkladně promíchejte.

6. Do směsi postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

7. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků do těsta.

8. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a uhladíte.

9. Pečte 20-25 minut, dokud není korpus zlatavý.

Suroviny pro nutelový krém:

  • 600 ml mléka
  • 2x vanilkový pudink
  • 3 PL cukru
  • 250 g másla
  • Nutella podle chuti

Postup pro nutelový krém:

1. V hrnci smíchejte pudinkový prášek, cukr a malé množství mléka, dokud nevznikne hladká směs.

2. Postupně přidejte zbytek mléka a za stálého míchání přiveďte k varu.

3. Snižte teplotu a vařte směs, dokud se neprovaří do zhoustnutí.

4. Směs odstavte a nechte vychladnout.

5. V míse ušlehejte máslo do pěny.

6. V ochlazeném pudinku postupně vmíchejte máslo a Nutellu, dokud nevznikne hladká směs.

Sestavení dezertu:

1. Korpus nechte vychladnout na mřížce.

2. Na korpus nanesete nutelový krém a uhladíte do rovnoměrné vrstvy.

3. Dezert ozdobte pařížskou a světlou šlehačkou podle libosti.

Harlekýn na plech je hotov! Podávejte ho nakrájený na porce a užijte si sladkou chuť a krémovou konzistenci. Tento dezert je ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako pochoutka k odpolední kávě.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:

Nepečený piškotový zákusek plný smetany a nutelly – Připravte si tuto dobrotu!