Kokosky jsou lahodné, jemné sušenky, které svou lehkostí a kokosovou vůní okouzlí každého milovníka sladkostí. Jejich křehkost se dokonale snoubí s bohatou čokoládovou polevou, která této tradiční delikatese dodává elegantní nádech. Pusťte se do přípravy!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kokosky s čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 2 bílky
- 40 g krystalový cukr
- 100 g moučkový cukr
- 70 g strouhaný kokos
- 1 lžíce polohrubé mouky
Čokoládová poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 20 g másla
Jak budeme postupovat:
1. Příprava základu: Bílky vložte do mísy vhodné pro vodní lázeň a začněte šlehat na polotuhý sníh. Postupně, po lžících, zašlehávejte krystalový cukr, dokud nevznikne pevný a lesklý sníh. Poté po částech přisypávejte moučkový cukr a pokračujte ve šlehání, dokud není sníh dokonale tuhý a nadýchaný.
2. Mísu postavte nad vodní lázeň a šlehejte, dokud se sníh nezahřeje a ještě více nezpevní. Pak vyjměte mísu z lázně a jemně do sněhu vmíchejte strouhaný kokos a nasypejte polohrubou mouku. Promíchejte, až se všechny ingredience rovnoměrně spojí.
3. Pomocí cukrářského sáčku vytvarujte na plechu vyloženým pečicím papírem malé kopečky, nebo tvarujte kokosky lžící.
4. Pečte v předehřáté troubě přibližně 15 minut při 150 °C, dokud kokosky nezezlátnou. Poté je nechejte vychladnout přímo na plechu.
5. Příprava čokoládové polevy: Rozpusťte čokoládu na vaření s máslem ve vodní lázni a vychladlé kokosky zespodu namočte do připravené čokoládové polevy.
6. Vzniklé kokosky nechejte ztuhnout na mřížce, a jakmile je čokoláda pevná, můžete je podávat nebo uložit do vzduchotěsné nádoby na chladném místě.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:
Bramborovo-perníkové knedlíčky plněné švestkami a marcipánem s malinovou pěnou a čokoládou