Retro vajíčkový salát s jemně pikantní hořčicí, okurkami a krémovou majonézou

Retro vajíčkový salát je osvědčenou klasikou, která nikdy nevyjde z módy. Tento lahodný pokrm spojuje jemnost uvařených vajec, svěžest okurek a jemně pikantní chuť hořčice, čímž vytváří harmonii chutí, kterou si zamilujete při každé příležitosti. Ať už hledáte rychlou přílohu k hlavnímu jídlu, nebo chcete překvapit své hosty při slavnostní tabuli, vajíčkový salát vás nikdy nezklame.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Retro vajíčkový salát s jemně pikantní hořčicí, křupavými okurkami a krémovou majonézou: Klasika plná nostalgie a lahodné chuti
Zdroj: Důchodkyně u plotny

Retro vajíčkový salát s jemně pikantní hořčicí, křupavými okurkami a krémovou majonézou

Co budeme potřebovat:

  • 3-4 středně velké vařené brambory
  • 1 cibule
  • 3 nakládané okurky
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 5 vařené vejce
  • 2 lžíce okurkové šťávy
  • 3 lžíce majonézy (lze nahradit zakysanou smetanou)

Jak budeme postupovat:

1. Nejprve oloupejte brambory a uvařte je ve vodě, dokud nebudou měkké. Jakmile jsou brambory uvařeny, sceďte je a nechejte chvíli vychladnout. Poté je důkladně rozmačkejte vidličkou, aby vznikla hrubší bramborová kaše. Je důležité, aby brambory byly ještě teplé, protože tak budou lépe absorbovat ostatní ingredience.

2. Do rozmačkaných brambor přidejte jemně nakrájenou cibuli a nakládané okurky. Jejím přidáním získá salát pikantní nádech.

3. Dále přidejte plnotučnou hořčici, osolte a opepřete podle své chuti. Hořčice dodá salátu jemnou kyselost a zvýrazní jeho chuť. Všechny ingredience dobře promíchejte, aby se rovnoměrně propojily.

4. Nyní do mísy přidejte nakrájená uvařená vejce. Vejce by měla být uvařena na tvrdo a nakrájena na kostičky nebo jemně nakrájena na menší kousky, podle vašeho vkusu. Vejce jsou klíčovou ingrediencí, která dodá salátu krémovou texturu.

Doporučujeme: Dietní salát z pekingského zelí s jogurtovým dresinkem

5. K ingrediencím ještě přilijte okurkovou šťávu a dochuťte majonézou. Okurková šťáva přidá další vrstvu svěžesti a chutě, zatímco majonéza zajistí krémovitost a jemnost celého salátu. Množství majonézy si přizpůsobte podle požadované konzistence – pokud máte raději salát více krémový, přidejte ji více.

6. Následně v míse všechny ingredience důkladně promíchejte, aby se všechny chutě krásně spojily a salát měl jednotnou konzistenci. V případě potřeby můžete podle chuti přidat sůl, černý mletý pepř nebo plnotučnou hořčici.

7. Hotový salát nechejte před podáváním alespoň 30 minut vychladit v lednici, aby se všechny chutě dobře propojily.

8. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a nadšením

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Pokud hledáte další slanou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Delikátní šopský salát s balzamikovou zálivkou a jemnou jarní cibulkou: Trochu jinak, ale o to chutnější!