Zapečené brambory s kuřecím masem, lahodnou vaječnou směsí a parmazánem z jedné pánve jsou perfektním jídlem pro ty, kdo hledají rychlé a chutné jídlo, které zasytí celou rodinu. Lehce česnekový dresink zjemněný zakysanou smetanou dodává jídlu svěžest a eleganci. Toto lahodné jídlo je ideální jak pro slavnostní příležitosti, tak pro každodenní posezení s rodinou, kdy chcete připravit něco výjimečného a přitom snadného.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Jednoduchý recept na kuřecí prsa s rajčaty a smetanou – Recept od naší čtenářky
Zapečené brambory s kuřecím masem, vaječnou směsí a parmazánem z jedné pánve
Co budeme potřebovat:
Vaječná směs:
- 5 vajec
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- jarní cibulka – podle chuti
Brambory:
- 3 brambory
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – pdole chuti
- olivový olej – podle potřeby
Ostatní:
- olivový olej – na smažení
Maso:
- 1/2 šalotky
- 2 kuřecí prsa
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- muškátový oříšek – podle chuti
- 30 g parmazánu
Dresink:
- 3 lžíce zakysané smetany
- 2 stroužky česneku
- čerstvá petrželka – podle chuti
- sůl – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Vaječná směs: V míse rozklepněte vejce, dochuťte soli a černým mletým pepřem. Pomocí vidličky vejce důkladně vyšlehejte, poté vsypejte jemně nakrájenou zelenou cibulku a opět vyšlehejte, aby se cibulka rovnoměrně spojila s vaječnou směsí.
2. Brambory: Nakrájené brambory na kostky vložte do mísy. Posypejte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou paprikou a přelijte olivovým olejem. Brambory důkladně promíchejte a rozložte je na plech vyložený pergamenem.
3. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut při 200 °C, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
4. Maso: Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku do změknutí. Poté přidejte kousky kuřecích prsou, jemně je osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. Smažte je na středním ohni, dokud nezískají krásně zlatavou barvu a nevytvoří křupavý povrch, přičemž uvnitř zůstanou dokonale šťavnaté.
5. Následně ke smaženým kuřecím kouskům přidejte pečené brambory a vše důkladně promíchejte. Poté směs přelijte vaječnou směsí s cibulkou a posypejte strouhaným parmazánem – čím více sýra, tím lépe.
6. Pánev vložte do trouby a pečte 20 minut při 200 °C dozlatova a dokřupava.
7. Dresink: V malé misce smíchejte zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem a nasekanou čerstvou petrželkou. Osolte podle chuti a důkladně promíchejte, aby se všechny chutě propojily.
8. Zapečené brambory s kuřecím masem, vaječnou směsí a parmazánem z jedné pánve podávejte s láskou, velkou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.