Pokud hledáte jednoduchý a lahodný recept na sladkou pochoutku, ricottové marokánky s kandovaným ovocem a ořechy jsou skvělou volbou. Tato jemná dobrota v sobě kombinuje vláčnost ricotty, sladkost kandovaného ovoce a křupavost ořechů, což vytváří harmonii chutí, která potěší každého. Marokánky jsou snadné na přípravu a ideální pro posezení s rodinou či přáteli. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést jejich jedinečnou chutí!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Domácí skořicové pralinkové ořechy: Snadný recept na sladkou pochoutku
Ricottové marokánky s kandovaným ovocem a ořechy
Co budeme potřebovat:
- 400 g hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 130 g másla
- 150 g cukru krupice
- 1 vejce
- 240 g ricotty
- Rozinek – 60 g
- 60 g kandovaného ovoce
- 60 g kandované citrusové kůry
- para ořechů – 60 g
- nesolených arašídů – 60 g
Jak budeme postupovat:
1. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sodu. V druhé míse utřeme měkké máslo s cukrem, přidáme vejce, ricottu a promícháme.
2. Vsypeme směs ovoce a ořechů a znovu promícháme. Nakonec přidáme moučnou směs a vypracujeme mokré těsto.
3. Na plech vyložený pečicím papírem klademe hrudky o průměru 2 cm.
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut, až budou okraje zlaté a máme hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.