Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Tento dnešní recept je pro všechny milovníky brambor. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Selské brambory pro zaneprázdněné – oběd hotový za pár minut
Zapékané brambory s houbami, slaninou a sýrem
Co budeme potřebovat:
- brambory – 800 g
- houby – 200 g
- slanina – 150 g
- cibule – 1 ks
- majonéza – 100 g
- kečup – 50 g
- sůl – 10 g
- černý pepř – 3 g
- sladká paprika – 5 g
- provensálské koření – 5g
Na omáčku:
- vejce – 2 ks
- zakysaná smetana – 150 g
- tvrdý sýr – 150 g
Forma ve velikosti 24 X 30 cm
Jak budeme postupovat:
1. Brambory si oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky.
2. Žampiony si také důkladně omyjeme, nakrájíme a přidáme k bramborám.
3. Nakrájíme si slaninu, cibuli a vše přidáme do zapékací mísy k bramborům.
4. Přisypeme pepř, sůl, sladkou papriku, provensálské koření a promícháme.
5. Přidáme majonézu, kečup a opět vše promícháme. Dáme péct na 30 minut při 180 stupních.
6. Mezitím si připravíme omáčku. Vejce smícháme se zakysanou smetanou. Takto připravenou směs nalijeme do zapékací mísy.
7. Nastrouháme si sýr, kterým posypeme povrch. Pečeme dalších 10 minut při 180 stupních. Přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
VIDEO NÁVOD PRO VŠECHNY MILOVNÍKY BRAMBOR:
Vyzkoušejte také recept na – Zapečené vepřové maso, brambory a jogurt – výborný recept z jedné mísy