Křupavé slaninové rolky se sýrovou náplní jsou rychlým a snadným předkrmem, který okouzlí svou chutí i jednoduchostí. Křupavá slanina a krémová sýrová náplň z vajec, kopru a česneku zaručeně nadchnou každého. Připravte si tyto rolky jako výborné pohoštění, které okouzlí svou chutí i vzhledem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Křupavé sýrové špízy s párky a toustovým chlebem: Perfektní občerstvení na Silvestra
Slaninové rolky se sýrovou náplní
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 200 g slanina
- 1 žloutek – na potření
Ostatní:
- alobal – podle potřeby
Plnění:
- 4 vařená vejce
- 100 g tvrdý sýr
- 15 g čerstvý kopr
- 3 stroužky česneku
- 3 g černý mletý pepř
- 5 g soli
- 50 g majonéza
Jak budeme postupovat:
1. Příprava slaninových rolek: Na kousek alobalu si položte vařečku a kolem ní postupně srolujte slaninu. Slaninu přendejte na plech vyložený pečícím papírem, rozložte ji vedle sebe s malými mezerami mezi kousky a potřete rozšlehaným žloutkem.
2. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte při teplotě 180 °C po dobu 10 minut, dokud slanina nezezlátne a není křupavá. Po upečení nechejte chvíli vychladnout a sundejte slaninu z alobalu.
3. Příprava náplně: V míse nastrouhejte vařená vejce a tvrdý sýr. Poté přidejte nasekaný čerstvý kopr a prolisovaný česnek. Dochuťte černým mletým pepřem, solí, majonézou a směs dobře promíchejte.
4. Hotovou sýrovou náplň naneste do vychladlých křupavých slaninových rolek a podávejte jako chutný a elegantní předkrm.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.