Tyto delikátní kanapky s hovězím tatarákem s křepelčím vejcem a kapary jsou ideálním pohoštěním pro silvestrovské oslavy. Spojení jemného hovězího masa, svěží pažitky, voňavé šalotky a slaných kapar vytváří dokonalou rovnováhu chutí. Každý kousek je nejen chuťovým zážitkem, ale i skvostnou ozdobou vaší slavnostní tabule. Tento recept se postará o to, aby váš silvestrovský večer byl nezapomenutelný.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Malé sendvičové špízy s masem, sýrem a zeleninou: Lahodné chuťovky na párty
Kanapky s hovězím tatarákem s křepelčím vejcem a kapary
Co budeme potřebovat:
Tatarák:
- 400 g hovězí svíčkové
- 30 g pažitky (nadrobno nakrájené)
- 30 g šalotky (nadrobno nakrájené)
- 20 g zelené kapary (nadrobno nasekané)
- hrubozrnná hořčice – podle chuti
- několik kapek Tabasca nebo podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sůl – podle chuti
- extra panenský olivový olej – podle chuti
Kanapky:
- světlý toastový chléb – podle potřeby
Na zdobení:
- vařené křepelčí vejce
- kapary
- pažitka
Jak budeme postupovat:
1. Příprava tataráku: Do mísy vložte nadrobno nakrájenou hovězí svíčkovou. Přidejte nadrobno nakrájenou pažitku, šalotku a zelené kapary. Dále přidejte hrubozrnnou hořčici a několik kapek Tabasca nebo podle chuti. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a extra panenským olivovým olejem. Vše důkladně promíchejte a ochutnejte, případně ještě dochuťte podle potřeby.
2. Připravte si toastový chléb a na jedném konci vykrojte kolečko, pak vykrojený chléb ponechejte ve vykrojavátku a naneste lžící připravený tatarák. (Stejný postup opakujte, dokud budete mít tatarák).
3. Na závěr je ozdobte uvařeným překrojeným křepelčím vejcem, zelenými kapary a pažitkou.
4. Podávejte je s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.