Kanapky s hovězím tatarákem s křepelčím vejcem a kapary: skvělé pohoštění pro nezapomenutelný Silvestr

Tyto delikátní kanapky s hovězím tatarákem s křepelčím vejcem a kapary jsou ideálním pohoštěním pro silvestrovské oslavy. Spojení jemného hovězího masa, svěží pažitky, voňavé šalotky a slaných kapar vytváří dokonalou rovnováhu chutí. Každý kousek je nejen chuťovým zážitkem, ale i skvostnou ozdobou vaší slavnostní tabule. Tento recept se postará o to, aby váš silvestrovský večer byl nezapomenutelný.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Hovězí tatarák na toastových kanapkách s křepelčím vejcem a kapary: Lahodné pohoštění pro nezapomenutelný Silvestr!
Zdroj: Kuchyně Lidlu

Doporučujeme: Malé sendvičové špízy s masem, sýrem a zeleninou: Lahodné chuťovky na párty

Kanapky s hovězím tatarákem s křepelčím vejcem a kapary

Co budeme potřebovat:

Tatarák:

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 30 g pažitky (nadrobno nakrájené)
  • 30 g šalotky (nadrobno nakrájené)
  • 20 g zelené kapary (nadrobno nasekané)
  • hrubozrnná hořčice – podle chuti
  • několik kapek Tabasca nebo podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • sůl –  podle chuti
  • extra panenský olivový olej – podle chuti

Kanapky:

  • světlý toastový chléb – podle potřeby

Na zdobení:

  • vařené křepelčí vejce
  • kapary
  • pažitka

Jak budeme postupovat:

1. Příprava tataráku: Do mísy vložte nadrobno nakrájenou hovězí svíčkovou. Přidejte nadrobno nakrájenou pažitku, šalotku a zelené kapary. Dále přidejte hrubozrnnou hořčici a několik kapek Tabasca nebo podle chuti. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a extra panenským olivovým olejem. Vše důkladně promíchejte a ochutnejte, případně ještě dochuťte podle potřeby.

2. Připravte si toastový chléb a na jedném konci vykrojte kolečko, pak vykrojený chléb ponechejte ve vykrojavátku a naneste lžící připravený tatarák. (Stejný postup opakujte, dokud budete mít tatarák).

3. Na závěr je ozdobte uvařeným překrojeným křepelčím vejcem, zelenými kapary a pažitkou.

4. Podávejte je s láskou, velkou chutí a grácií.

Hovězí tatarák na toastových kanapkách s křepelčím vejcem a kapary: Lahodné pohoštění pro nezapomenutelný Silvestr!
Zdroj: Kuchyně Lidlu

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Pokud hledáte další slanou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Připravte si letos dokonalé obložené chlebíčky: 15+ inspirací