Vajíčková pěna:
- 8 vařených vajec
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- černý mletý pepř – podle chuti
- sůl – podle chuti
- 250 g trochu rozpuštěné máslo
ostatní:
- toastový chléb – podle potřeby (světlý, tmavý, celozrnný)
Na zdobení:
- 3-4 pátky uzený losos (nakrájený na tenké malé plátky)
- 1 citron (oloupaný)
- 5-6 vařené křepelčí vejce nebo podle potřeby
- pstruhový kaviár (lososový kaviár) – podle chuti
- čerstvý kopr
Jak budeme postupovat:
1. Příprava vajíčkové pěny: Do mixéru vložte vařená vejce, přidejte hořčici, osolte, opepřete a přilijte trochu rozpuštěného másla. Rozmixujte vše na jemnou pěnu a přendejte ji do zdobícího sáčku.
2. Připravte si toastový chléb a pomocí vykrajovátka vykrájejte z toastového chleba kolečka. Poté na každé kolečko naneste vajíčkovou pěnu ve tvaru vlnek pomocí zdobícího sáčku.
3. Zdobení: Na každé kolečko s pěnou položte plátek uzeného lososa stočeného do tvaru kornoutku a znovu ozdobte pěnou. Dále ozdobte citronovým segmentem, půlkou křepelčího vejce, kaviárem a lístečkem čerstvého kopru.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.