Masové placičky z vepřové krkovice se šťouchanými bramborami

Hledáte něco nového a chutného, co by potěšilo vaše chuťové pohárky? Představujeme vám recept na masové placičky z vepřové krkovice, doplněné lahodnými šťouchanými brambory s osmaženou cibulkou. Připravte se na autentickou chuť, která vám rozvíří smysly!

Zdroj: Jana Zajícová Lakoštíková

Ingredience:

Masové placičky:

  • Vepřová krkovice na nudličky
  • 3 cibule na proužky
  • 3 vajíčka
  • 1 dl oleje
  • 5 lžic solamylu
  • Sůl, pepř, kurkuma, paprika, sušený česnek, sušené chilli
  • 4 lžíce worcestrové omáčky

Doporučení:

Koření lze upravit dle osobní chuti. Pokud nejste milovníkem cibule, vyzkoušejte červenou papriku. Recept je flexibilní a lze jej připravit i s kuřecím masem.

Postup přípravy:

1) Příprava masa: Krkovici nakrájíme na nudličky a smícháme s na proužky nakrájenou cibulí.

2) Příprava směsi: Do masa přidáme vajíčka, olej, solamyl, koření a worcestrovou omáčku. Vše důkladně promícháme a necháme do druhého dne odležet.

3) Smažení: Po odležení tvoříme z hmoty placičky a smažíme je z obou stran dozlatova.

Čtěte také:

Křupavé kuřecí řízky pečené v troubě s trochou hovězího vývaru

Závěr:

Masové placičky z vepřové krkovice jsou dokonalým kompromisem mezi tradičními recepty a moderními kulinářskými trendy. K tomu přidejte šťouchané brambory s osmaženou cibulkou a máte dokonalou kombinaci pro rodinný oběd či večeři!