Chutná vám asijská kuchyně? Připravte si tento skvělý a jednoduchý recept na kuřecí Kung Pao, který je plný chutí a zároveň rychle hotový. Toto pikantní kuře s krásně křupavou zeleninou a buráky je dokonalé k obědu či večeři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Domácí smažené nudle po čínsku
Kuřecí Kung Pao s rýží
Co budeme potřebovat:
- Kuřecí maso, nakrájené na kousky
- Sojová omáčka
- Lžíce solamylu
- Pórek
- Paprika
- Bílé zelí
- Sušené černé houby (nabobtnané ve vodě)
- Sušené chilli
- Buráky (ořechy)
Jak budeme postupovat:
1. Marináda: Kuřecí maso naložte do sojové omáčky a přidejte lžíci solamylu. Nechte chvíli odstát.
2. Příprava zeleniny: Nakrájejte pórek na nudličky, papriku, bílé zelí a namočené černé houby.
3. Opékání masa: Na pánvi zprudka opečte kuřecí maso, přidejte trochu sušeného chilli a opékajte asi 5 minut.
4. Přidání zeleniny: K masu přidejte připravenou zeleninu a buráky. Zakápněte trochou sojovky a opečte ještě další dvě minuty.
5. Podávání: Podávejte s vařenou rýží.
Toto kuřecí Kung Pao je dokonalým jídlem pro milovníky asijských chutí. Je rychlé, jednoduché a chutné. Užijte si pikantní chuť kuřete v kombinaci s křupavou zeleninou!
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.