Kuřecí Kung Pao s rýží – rychlý tip na skvělý oběd

Chutná vám asijská kuchyně? Připravte si tento skvělý a jednoduchý recept na kuřecí Kung Pao, který je plný chutí a zároveň rychle hotový. Toto pikantní kuře s krásně křupavou zeleninou a buráky je dokonalé k obědu či večeři.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zdroj: Jarunka Heift

Doporučujeme: Domácí smažené nudle po čínsku

Kuřecí Kung Pao s rýží

Co budeme potřebovat:

  • Kuřecí maso, nakrájené na kousky
  • Sojová omáčka
  • Lžíce solamylu
  • Pórek
  • Paprika
  • Bílé zelí
  • Sušené černé houby (nabobtnané ve vodě)
  • Sušené chilli
  • Buráky (ořechy)

Jak budeme postupovat:

1. Marináda: Kuřecí maso naložte do sojové omáčky a přidejte lžíci solamylu. Nechte chvíli odstát.

2. Příprava zeleniny: Nakrájejte pórek na nudličky, papriku, bílé zelí a namočené černé houby.

3. Opékání masa: Na pánvi zprudka opečte kuřecí maso, přidejte trochu sušeného chilli a opékajte asi 5 minut.

4. Přidání zeleniny: K masu přidejte připravenou zeleninu a buráky. Zakápněte trochou sojovky a opečte ještě další dvě minuty.

5. Podávání: Podávejte s vařenou rýží.

Toto kuřecí Kung Pao je dokonalým jídlem pro milovníky asijských chutí. Je rychlé, jednoduché a chutné. Užijte si pikantní chuť kuřete v kombinaci s křupavou zeleninou!

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Kuřecí řízečky obalené v zakysané smetaně, česneku a cibulce