Vanilkový krém do vánočního cukroví

Vánoce se nám rychle blíží a s nimi i tradiční pečení cukroví. Základem většiny druhů vánočního pečiva jsou krémy, které si snadno můžeme vytvořit v pohodlí domova. Cukroví se jimi slepuje i plní a má díky nim vynikající chuť. Připravili jsme pro vás podrobný návod, jak si doma připravit vanilkový krém do vánočního cukroví.

Plněné vánoční cukroví patří mezi nejoblíbenější druhy. Obvykle chutná všem a na vánočním stole vypadá opravdu božsky. Kvůli krému uvnitř má tendenci se rychle kazit, a proto doporučujeme skladovat v chladu a připravovat jen pár dní před konzumací.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
vanilkový krém do vánočního cukroví
Zdroj: stockphoto.com

Doporučujeme: Vynikající karamelový krém, který skvěle dochutí váš dezert či cukroví!

Recept na vanilkový krém do vánočního cukroví:

Co budeme potřebovat:

  • 500 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 250 g másla
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 12 dkg moučkového cukru

Jak budeme postupovat:

1. Nejdříve mléko, pudink a vanilkový pudink promícháme a  uvaříme hustý pudink, který necháme zcela vychladnout.

2. Změklé máslo při pokojové teplotě vyšleháme s moučkovým cukrem a po lžičkách do něj přidáme vychladlý pudink a zašleháme.

3. Jakmile spotřebujeme veškerý pudink, důkladně znovu prošleháme a můžete používat.

Doporučujeme také vyzkoušet: Čokoládový krém do vánočního cukroví

TIP: Krém nechte v lednici ztuhnout a k plnění nejrůznějších druhů cukroví použijte nůž se širokou čepelí nebo zdobící sáček.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Perfektní bílkový krém na zdobení cukrovího a dezertů: Skvěle drží a připravíte ho ze 2 surovin